Bankalar için Twitter kullanım raporu [İnfografik]

Bankalar için Twitter kullanım raporu [İnfografik]

Bankacılık sektörünün oyuncuları da diğer sektörlerde olduğu gibi Twitter'a fazlasıyla önem veriyor. Bugün sizinle paylaşacağımız infografikte de Türkiye'deki bankaların sosyal medya kullanımını mercek altına alıyor.

Bu arada Webrazzi PRO'da da bankacılık ve sosyal medya ile ilgili çok sayıda içerik bulunuyor. SkyKeeper'ın hazırladığı raporu da tüm detaylarıyla Webrazzi PRO'da bulabilirsiniz.

İnfografiğe bakacak olursak, sosyal medya kullananların firmalar ile sosyal medya üzerinden iletişime geçme oranı yüzde 47. Bu kitlenin yüzde 9'u günlük, yüzde 21'i haftalık, yüzde 70'i ise aylık olarak markalarla sosyal medyadan iletişime geçiyor.

Bankaların sosyal medya hesaplarına gelecek olursak; en çok Twitter hesabı bulunan marka 11 ile Garanti bankası. Garanti aynı zamanda 279.430 takipçisi ile en çok takip edilen banka ünvanının da sahibi. Finansbank ise hem en fazla tweet atan hem de kullanıcıyla en çok iletişime giren banka konumunda.

SkyKeeper'ın yaptığı çalışmayla ilgili detaylara şuradan ulaşabilirsiniz. Aynı bağlantıda 7 ayrı bankanın detaylı olarak istatistiklerini ve yaptığı kampanyaların sonuçlarını görebilirsiniz.

Söz konusu infografik ise hemen aşağıda sizleri bekliyor. Son bir not; infografiğin üzerine tıklayarak orjinal boyutuna ulaşabilirsiniz.

bankacilik-twitter

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.