Webrazzi PRO’da haftanın grafiği: 2011 ve 2012 yıllarında bölgelere göre mobil reklamcılıktan elde edilen gelir

Webrazzi PRO’da haftanın grafiği: 2011 ve 2012 yıllarında bölgelere göre mobil reklamcılıktan elde edilen gelir

Her hafta olduğu gibi Webrazzi PRO'da haftanın grafiği ile karşınızdayız. Haftanın grafiğine geçmeden önce "bilgi merkezi" olarak konumlandırdığımız Webrazzi PRO'dan size biraz bahsetmek istiyorum.

Hepimiz iş hayatlarımızda yüzlerce sunum hazırlıyoruz, görüyoruz, inceliyoruz. Bu sunum ve raporlar temel olarak verilerden oluşuyor. Örneğin bankacılık konusunda bankalara özel proje geliştirecek olan bir yazılım şirketini düşünelim. Webrazzi PRO'da arama kutusuna "bankacılık" yazıp aradığınızda (bu işlemi üye girişi yapmadan da gerçekleştirebilirsiniz) karşınıza onlarca grafik geliyor.

Yukarıda tarif ettiğimiz şirket hem bu grafiklere çok hızlı bir şekilde ulaşıyor, hem de belki aklına bile gelmeyecek başlıklar hakkında bilgi ve fikir sahibi oluyor. Kısaca Webrazzi PRO'yu dijital sektör profesyonellerinin elinin altında bulunan; onlara zaman ve veriye dayalı düşünme/karar verme alışkanlığı kazandıran bir servis olarak tarif edebiliriz. Webrazzi PRO'da arama haricinde favori ve bildirim yapısı gibi çok sayıda kullanımı kolaylaştırıcı özelliğin bulunduğunu da söylemekte yarar var.

500'ün üzerinde grafik

Webrazzi PRO'da şu an 500'ün üzerinde farklı grafik bulunuyor. Grafiklerin formatı ve detayları hakkında detaylı bilgi almak için her hafta sizlerle paylaştığımız "haftanın grafiği" yazılarına bakabilirsiniz. Webrazzi PRO'daki diğer bir içerik formatı da not. Notlar bölümünde ise Webrazzi ekibi olarak sektör profesyonelleri için yurtiçi ve yurtdışındaki önemli gelişmeleri özetler halinde paylaşıyoruz. Dönem dönem, bir kısmı halka açık olmayan, özel rapor ve sunumları not olarak Webrazzi PRO'ya eklediğimizi de belirtelim.

Bölgelere göre mobil reklamcılık

Ve gelelim Webrazzi PRO'ya bu hafta içinde eklenen grafiklerden en çok ilginizi çekebileceğini düşündüğümüze. Mobil reklamcılık; mobil platform ve uygulama marketlerinin gelişimiyle birlikte önemini fazlasıyla arttırdı. Hemen aşağıda yer verdiğimiz, IHS'ye ait olan verileri şöyle bir baktığımızda 2011 ile 2012 yılları arasındaki fark bile oldukça dikkat çekiyor. Bölgelere indiğimizde ise ilk sırayı 2769 Milyon Euro ile Asya Pasifik alıyor, hemen arkasından ise 2743 Milyon Euro ile Kuzey Amerika geliyor.

2011_ve_2012_yillarinda_bolgelere_gore_mobil_reklamciliktan_elde_edilen_gelir_ 2011 ve 2012 yıllarında bölgelere göre mobil reklamcılıktan elde edilen gelir

E-ticaret başta olmak üzere genç nufüsu ve internet penetrasyonu ile dikkat çeken çok sayıda ülkeyi bünyesinde barındıran Güney Amerika ise 39 Milyon Euro ile son sırada. Dolayısıyla önümüzdeki yıllar için Güney Amerika'nın mobil reklamcılık alanında ciddi bir potansiyel barındırdığını söyleyebiliriz.

Webrazzi PRO yukarıda da bahsettiğimiz gibi ücretli bir platform. Üyelik ücretlerini şu sayfadan detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.