Instagram'da fotoğraf ve videolar için 'embed dönemi' başladı!

Instagram'da fotoğraf ve videolar için 'embed dönemi' başladı!

Son olarak video özelliğini tanıtan Instagram, kullanıcılarından oldukça güzel tepkiler almıştı. Bu hamleyle beraber Twitter'a ait olan Vine'ın tahtına göz diken şirketin, rekabetteki son durumunu Türkiye için sizlerle paylaşmıştık.

Söz konusu video güncellemesinin ardından sonucun yurtdışı için de Instagram lehine olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Instagram dün gece yayınladığı blog yazısıyla ise önemli bir yeniliği daha duyurdu. Instagram'da artık web tarayıcıları üzerinde gördüğünüz tüm fotoğraf ve videoları dilediğiniz yere embed edebiliyorsunuz.

instagram-embed-ornegi

Instagram'daki fotoğraf ve video'ların web üzerindeki gösteriminde sağ tarafa yerleştirilen butona tıkladığınızda yukarıdaki görselde de görebileceğiniz gibi karşınıza bir kod geliyor. Bu kodu kopyalayarak dilediğiniz blog yazılarına, makalelere ve web sitelerine söz konusu içeriği embed edebiliyorsunuz. İçeriğin embed edildiği ekranda beğeni ve yorum sayıları ile içeriğin sahibi olan kullanıcının profil fotoğrafı ve ismi yer alıyor.

Yukarıda anlattığımız özelliğin hesabını dışarıya kapatan kullanıcıların içerikleri (video ve fotoğraf) için geçerli olmadığını belirtelim. Hesap ayarlarından içeriklerini gizleyen kullanıcılara ait olan içerikler embed edilmeye çalışıldığında sayfada içeriğin uygun olmadığına dair bir mesaj geliyor.

Hatırlarsanız Instagram Twitter'la anlaşamamış, web ve mobildeki Twitter kullanıcılarının zaman akışlarında otomatik olarak gözükmemeye başlamıştı. 2013'ün başında kendi içerik akışına web üzerinden de ulaşılmasına izin veren Instagram, bu hamleyle beraber web için çok daha görünür bir yapıya büründü. Bundan sonra Instagram'ın kullanıcı kazanımı ve ulaşılabilirlikte çeşitli büyümeler göstereceğini tahmin edebiliriz. Bu arada Vine video'ları uzun zamandır embed edilebiliyordu.

Biz de örnek teşkil etmesi açısından yukarıda bir adet embed edilmiş Instagram videosunu sizlerle paylaşıyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.