Square’ın iPad tabanlı yeni ödeme sistemi Apple Store’larda satılacak

Square’ın iPad tabanlı yeni ödeme sistemi Apple Store’larda satılacak

Twitter’ın kurucusu olması ile tanınan Jack Dorsey’in ününe ün katan diğer girişimi olan Square, hızla büyümeye devam ediyor. 2009 yılında kurulan ve ödeme hizmetleri konusunda yenilikçi yaklaşımlar sunan Square, bugüne kadar 300 milyon doların üzerinde yatırım aldı.

Yatırımcıları arasında Startbucks gibi ilgi çekici firmaların yer almasının yanı sıra 2011 yılında Apple ile satış konusunda da iş birliği yapmış olması dikkatleri çekmişti. Square’ın resmi olarak Mayıs ayı ortasında duyurmuş olduğu yeni iPad tabanlı ödeme sisteminin satışında Apple Store’lar bir kez daha Square’ın satış noktalarından biri olacak.

Square Stand adı verilen bu yeni sistem iPad’lerin küçük işletmelerin ödeme kabul etmesinin yanı sıra, yüksek teknolojiye sahip birer yazar kasa gibi kullanılabilmesini de sağlıyor.

Square Stand

Bir süredir önceden seçilmiş 13 test noktasında kullanılmakta olan Square Stand, bugün itibariyle resmen satışa sunuldu. 299 dolarlık fiyat etiketi ile satışa sunulan cihaza sahip olmak için çeşitli yöntemler mevcut. Yarından itibaren bu yöntemlerden biri de Apple mağazaları olacak. Jack Dorsey, Mayıs ayında Square Stand’i duyururken online satışın yanı sıra ürünün zincir mağazalarda da satılacağını zaten duyurmuştu. O zaman Apple Store anlaşması henüz kesinleşmemiş olduğu için bu gelişme duyurulmamıştı fakat iPad satılan her yerde satılabilecek olması tahmin ediliyordu.

Square Stand, iPad 2 ve iPad 3 cihazlarla beraber çalışabiliyor. Dorsey sistemleri üzerinden gerçekleşen ödemelerin yaklaşık yüzde 50’sinin hali hazırda iPad’ler ile yapıldığını ve bu yeni cihaz sayesinde uygun bir fiyata özellikle küçük işletmelerin tüm ödeme sistemlerini daha kolay ve esnek hale geleceğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.