62 şehire gönderim yapabilen bir online pasta girişimi: DogumGunuPastasi .com

BirFikrinMiVar?‘ın 6. sezonunda finale kalan isimleri sizlere tanıtırken DogumGunuPastasi.com'dan kısaca bahsetmiştik. Bugün ise girişimi çok daha yakından tanıyacağız.
62 şehire gönderim yapabilen bir online pasta girişimi: DogumGunuPastasi .com

dogum-gunu-pastasi-logoBirFikrinMiVar?‘ın 6. sezonunda finale kalan isimleri sizlere tanıtırken DogumGunuPastasi.com'dan kısaca bahsetmiştik. Bugün ise girişimi çok daha yakından tanıyacağız.

DogumGunuPastasi.com, isminden de anlayabileceğiniz üzere bünyesinde pasta satışı gerçekleşen online bir platform. Ancak isim sizi yanıltmasın, DogumGunuPastasi.com yalnızca doğum günleri için değil tüm özel günler ve diğer kişisel isteklere cevap verecek kadar geniş bir kataloğa sahip.

Girişimin kurucusu Teoman Yıldırım ile konuştuğumuzda Teoman Bey domain'i 2004 yılında "Gün gelir elektronik ticaret gelişir, bende pasta satarım" düşüncesiyle satın almış. Bu arada 2008 yılında yayın hayatına başlayan platform, 2011 yılından itibaren kredi kartı ile ödeme kabul ediyor.

Platformun çalışma mantığı ise Yemeksepeti'ne oldukça benziyor. 62 şehirden birinden sipariş verdiğinizde DogumGunuPastasi.com'un o şehirdeki bayisi, pastayı teslim edileceği gün üretiyor ve adresinize gönderiyor. Buradaki en kritik nokta pastanın siparişin verildiği gün değil, teslim edileceği gün içinde hazırlanıyor olması.

500 çeşit pasta ve dilediğiniz fotoğrafı pastanın üzerine bastırma şansı

DogumGunuPastasi.com'da şu an 500 çeşit pasta bulunuyor. Bu seçeneklere ek olarak pastanızın üzerinde görmek istediğiniz fotoğrafı sipariş formunda üreticiye ulaştırmanız da mümkün. Girişimin kurucusu Teoman Bey'in özellikle müşteri hizmetleri ve canlı destek hizmetleriyle övünürken müşteri memnuniyetine fazlasıyla önem verdiklerini söylemesine de yer verelim.

dogum-gunu-pastasi-ekran-goruntusu

Teoman Bey'in paylaştığı bilgilere göre DogumGunuPastasi.com'un öncelikli hedefleri arasında bayi sayısını arttırmak bulunuyor. Düşünülen rakam ise 2 yıl içinde 250 bayiye ulaşmak. Ayrıca bu 250 bayinin lokasyonları içinde Almanya, Fransa ve KKTC gibi çeşitli yurtdışı ülkelerinin olması da isteniyor.

Ayrıca Teoman Bey'in işler istediği gibi giderse 10 yıl içindeki hedefleri arasında; içerisinde yüzlerce pasta maketinin sergileneceği ve çocukların bir müze gibi gelip gezecekleri, istedikleri/gördükleri/beğendikleri pastayı sipariş verip yaptırabilecekleri ve hatta imalat sürecine katılabilecekleri bir pasta müzesi/atölyesi açmak da bulunuyor.

İnternetten pasta siparişi alan çok sayıda oyuncu bulunuyor. Pazarın önümüzdeki yıllarda giderek daha da büyüyeceğini tahmin etmek güç değil. DogumGunuPastasi.com'un bu büyüyen pazarda istediklerine ulaşıp hemen yukarıda bahsettiğimiz pasta müzesi fikrini hayata geçirip geçiremeyeceğini hep beraber göreceğiz.

Son olarak BirFikrimMiVar?'ın finalistlerini tanıttığımız yazımızdan sonra memnuniyetini ileten DogumGunuPastasi.com ekibinin Webrazzi için hazırladığı pastayı aşağıda görebilirsiniz. :)

webrazzi-pastasi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.