Eski Gittigidiyor ortağı ve çalışanından akıllı moda arama motoru: Bellaropa.com

Eski Gittigidiyor ortağı ve çalışanından akıllı moda arama motoru: Bellaropa.com

Sizinle sık sık paylaştığımız gibi e-ticaret sektörü büyüdükçe e-ticaret firmalarına çeşitli özellikler sunan 3. parti araçlar veya e-ticaret alanında kullanıcılara farklı alternatifler yaratan platformlar da büyük birer potansiyel haline geliyor. Bu yazımızın konusu da kendini akıllı moda arama motoru olarak tanımlayan Bellaropa.com.

Bellaropa.com 2013 yılının Ocak ayında eski Gittigidiyor çalışanlarından Sarp Dağ Demirel ve Gittigidiyor eski ortağı ve CTO'su Cemal Dalar tarafından kuruldu. Hala bu iki kişilik ekiple yola devam eden şirkette Demirel projenin teknik taraflarıyla ilgilenirken Dalar da iş geliştirme alanına yoğunlaşmış.

Kullanıcılarına online moda alışverişinde pratik ve benzersiz bir deneyim sunmak isteyen Bellaropa.com'da 2 özellik öne çıkıyor. Platform üzerinde kullanıcılar aramalarını kaydederek yalnızca diledikleri ürünlerle ilgili gelişmeleri takip edebiliyorlar. Böylelikle kullanıcılar yalnızca istediği beden ve diğer bazı özelliklere göre yeni ürünlerden haberdar olabiliyor.

Bir diğer kullanımı kolaylaştıran özellik de akıllı arama. Örneğin "İnci 37 numara siyah ayakkabı" araması sonucunda; markası İnci, numarası 37 ve rengi de siyah olan ayakkabılar filtreleniyor. Örnek bir "kırmızı elbiseler" aramasına şuradan göz atabilirsiniz.

Bellaropa-ekran-goruntusu

Bellaropa.com'a dilerseniz Facebook profiliniz ile dilerseniz de basit bir üyelik formu ile üye olabilirsiniz. Üye olduktan sonra dilediğiniz ürün seçenekleri için alarm kurmanız, içerikleri beğenmeniz ve tüm bu üyelik fonksiyonlarınızı yönetmeniz mümkün.

Bellaropa.com'un gelir modeli ise gelir ortaklığı, yani affiliate'e dayanıyor. Platform üzerinde şu an 50 bin kadın, 18 bin de erkek olmak üzere toplamda 68 bin ürün bulunuyor. Ürünlerin kategorisel olarak dağılımına bakacak olursak kadınlarda giyim ve aksesuar, erkeklerde de giyim ve ayakkabının öne çıktığını söyleyebiliriz.

Kurucu ortaklardan Cemal Dalar'a Bellaropa.com'un gelecek planlarını sorduğumuzda ise kendisinin yanıtı şu oldu: "Online giyim alışverişinde pratik kullanımı ve ürün çeşitliliği ile ilk akla gelen websitesi olmayı hedefliyoruz".

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.