Yasal düzenlemelerle Bitcoin ekosistemine kucak açacak devletler aranıyor

Yasal düzenlemelerle Bitcoin ekosistemine kucak açacak devletler aranıyor

Webrazzi medya sponsoru olduğu Bitcoin Londra’dan ininal sponsorluğunda bildiriyor. Tüm haberlere wbrz.in/bitcoinlondon adresinden ulaşabilirsiniz.

bitcoin london panelBitcoin London'da regülasyonlar ve yasal güçlüklerin tartışıldığı Stefan Greiner (Xenion Legal) yönetimindeki yeni panelde Patrick Murck (Bitcoin Foundation), Constance Choi (Payward), Danny Friedberg (Attorney ve Stuart Hoegner (Gaming Counsel) fikirlerini paylaştı.

Daha önce de paylaştığımız üzere Bitcoin'i temel bir merkezi dağıtım ve takas kaynağına sahip olmaması mevcut sistemle çakışmalara neden oluyor. Yasal merciler için vergilendirme başta olmak üzere çeşitli kaygıları beraberinde getiren Bitcoin'in dahil edileceği herhangi bir regülasyon yok. Bu da Bitcoin paydaşları için en önemli tartışma konularından birini oluşturuyor.

"ABD regülasyonlar açısından AB'nin 5 yıl gerisinde"

Panelden paylaşılan görüşleri genel olarak paylaşacak olursam; genel olarak ABD'nin başını çektiği yasal & regülatif düzenlemelerde bürokratik işlemler bir yük olarak görülüyor. Kanada'da da kullanıcıların kaygılarına yönelik düzenlemeler planlanırken, bu durumun diğer ülkelerin olumlu adımlar atması yönünde bir fırsat olarak görülüyor.

ABD, finansal regülasyonlar açısından Avrupa Birliği'nin 5 yıl gerisinde kabul ediliyor ancak henüz AB'nin de Bitcoin'i para birimi olarak tanımadığı gerçeği karşımızda duruyor. Almanya'nın ise Bitcoin takası konusunu değerlendirdiğinden bahsediliyor. Bir önceki panelistlerden birinin ABD üzerinden gelen kullanıcıları engellediğini söylediğini de bu noktada hatırlatmam gerekiyor. İsveç'in de bu anlamda hızlı adımlar attığı ifade ediliyor.

Bitcoin ATM'lerinin yaygınlaşması bekleniyor

Bilindiği üzere ilk olarak Güney Kıbrıs’ta resmi olarak kullanılmaya başlayan Bitcoin değerini yükseltmeye başlamıştı. Bitcoin London'da katılımcı şirketler arasında Bitcoin için bir ATM geliştiren Lamassu Bitcoing Ventures da yer alıyor ve Bitcoin'in yeni ülkelere adım atması bekleniyor. Yanımdaki katılımcının Türkiye'nin yeni Kıbrıs olup olmayacağını sorması da bunun bir diğer göstergesi oldu.

Kullanıcıların ve Bitcoin mecralarının şu an için güvenle olduğu paylaşılırken, bir önceki paneldeki konuşmacılardan birinin "Bitcoin ile yapmak istediğinizi hızlıca yapın, regülasyonlar için sonra endişelenirsiniz." şeklinde bir teşvikte bulunması aynı hedefe işaret ediyor.

Panelistler Bitcoin'in regülasyonların anlayacağı şekilde anlatılması gerektiği fikrinde birleşiyor. Bitcoin'in kullanılabileceği açıklıklar bırakılması gerektiğine inanılıyor. Bitcoin ile yapılacak alışverişlerinin hileden (fraud) uzak olduğu da regülasyonlara anlatılmak istenen durumlardan biri. Mikro ödemeler de Bitcoin ekosisteminin eğildiği diğer bir alan.

Bitcoin Foundation, Bitcoin'e dair regülasyonlar ve yasal zorluklar konusunda çalışmalar sürdüren bir oluşum ve gelecek katkılara kapısını açık bırakıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.