Windows 8 uygulama sayısı 100 bine ulaştı

Windows 8 uygulama sayısı 100 bine ulaştı

Ticari bilgisayarların yaygınlaşmasındaki büyük etmen, farklı ihtiyaçlara yönelik çeşitli programların varlığı olmuştu. Kişisel bilgisayarların yükselişe geçtiği dönemlerde bu konuda en başarıl firmanın Microsoft olduğunu söylemek sanıyorum yanlış olmaz. Aynı esnada Microsoft’un en önemli rakiplerinden biri olan Apple ise geliştiricileri, Mac için daha fazla ve çeşitli programlar üretmeye ikna etmeye uğraşıyordu.

Aradan geçen yıllar sonrasında denge büyük oranda kuruldu fakat bu kez de program veya uygulama rekabeti mobil cihazlara taşındı. Bu alanda yarışa erken başlayan Apple’ın uygulama mağazası hemen her ihtiyaca yönelik bir uygulama içeriyor. Apple’ın ünlü “There’s an app for that” (bunun için bir uygulama var) sloganını öne çıkarmasının nedeni de bu. Rakibi Google ise Android’in uygulama sayısının ne kadar yüksek olduğunu her fırsatta vurguluyor.

Bugün hem kişisel bilgisayarlarda, hem de mobil cihazlarda uygulamaların önemi giderek artıyor. Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows 8’in 100 bin uygulamaya ulaşmış olması ise bu açıdan oldukça önemli.

Microsoft’un “Windows App Builders” Twitter hesabından duyurduğu habere göre uygulama mağazası Windows Store’da ki uygulama sayısı yaklaşık 7 ay içerisinde 100 bin barajını geçti.

Microsoft’un uygulama mağazasına özel önem verdiği zaten biliniyor. Daha Ekim ayında Steve Ballmer, Windows 8 uygulama sayısının artış hızına dair ilk tahminlerini duyurmuş ve Windows 8’in 100 bin uygulamaya Temmuz ayında ulaşacağını öngördüğünü açıklamıştı. Böylece henüz Temmuz’un ilk günlerinde Ballmer’ın tahmini de doğru çıkmış oldu.

Bu sırada geliştiricilerin de Windows 8 uygulamalarına oldukça yoğun bir ilgi gösterdiklerini söylemek mümkün. Pek çok önemli uygulama geliştirici var olan popüler uygulamalarını Microsoft’un yeni işletim sistemine özel olarak hazırlamaya başladılar bile. Örneğin bundan yaklaşık 1 hata önce Steve Ballmer Facebook’un Windows 8 uygulamasını hazırlamakta olduğunu söylemişti. Diğer yandan Google Reader’ın vedasının ardından daha da popüler hale gelen haber okuyucusu Flipboard da resmi Windows 8 uygulamasını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.