Twitter şimdiye kadar hiçbir sosyal medya mecrasının başaramadığını başararak siyasileri ve devlet yetkililerini kendine çekmeyi başardı. Twitter'ın ardından Facebook ve Youtube hesapları da aktif olarak aynı şekilde kullanılmaya başlandı. Papillon Digital'in yaptığı araştırma da bakanlıklarımızın (bakanların değil) sosyal medyada ne kadar aktif olduklarını gösteriyor.
Aşağıdaki infografikte görebileceğiniz üzere 22 bakanlıktan 14'ünün resmi Twitter hesabı bulunuyor ancak bu hesapların birçoğu aktif olarak kullanılmıyor. Sağlık Bakanlığı hesabı ise onaylanmış hesap durumunda ve aktif olarak kullanılıyor.
Twitter'da yüzde 68 oranında yer alan bakanlıklar, Facebook'ta yüze 41, Youtube'da ise yüzde 9 oranında hesap açmış durumda. Youtube'da yer alan 3 bakanlık da hesaplarını aktif olarak kullanıyor.
Facebook'taki sahte hesap sayısı dikkat çekici
Papillo Digital'in ayrıntılı olarak verdiği listelere baktığımızda bakanlıklar adına açılan sahte hesaplar dikkat çekiyor. Örneğin Facebook'ta Adalet Bakanlığı adına 21 tane sahte hesap yer alırken, Milli Eğitim Bakanlığı içn bu sayı 35'e çıkıyor. Twitter'da ise sahte hesap sayısı oldukça düşük. Zira sahte hesap konusunda Twitter'ın daha hızlı adım attığını ve Twitter'da yer alan bakanlıkların bu konuda etkili olduğunu olduğunu düşünebiliriz.
Bakanlıkların sosyal medya mecralarındaki performanslarına dair bilgileri infografik üzerinde inceleyebilirsiniz. Belki bazı istek ve görüşlerinizi de bu hesaplara atıfta bulunarak paylaşabilirsiniz.