Ajanslar açısından 2014 yılında neler değişecek? [Araştırma + İnfografik]

Ajanslar açısından 2014 yılında neler değişecek? [Araştırma + İnfografik]

Geleneksel ve dijital pazarlama arasındaki mesafenin hızla kapandığı bir dönemdeyiz. Dijital mecraların sundukları pazarlama imkanları geçtiğimiz dönemler içerisinde o kadar hızlı bir şekilde ortaya çıktı ki, yıllardır varlığını sürdüren pazarlama ve reklam ajansların büyük kısmı bu geçişe ayak uydurmakta zorlandı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de odaklandığı alan sadece dijital mecralar olan ajansların sayısının hızla artmasının en önemli nedenlerinden biri de bu.

Fakat geleneksel ajanslar bu farkı kapatmaya başlamış gibi görünüyorlar. Optify’ın gerçekleştirdiği bir araştırma ajansların 2014 yılında dijital pazarlama alanına çok daha fazla önem vereceklerini ortaya koyuyor.

Raporun en dikkat çeken kısmı ajansların yüzde 95’i önümüzdeki 12 aylık süre içerisinde sundukları dijital pazarlama hizmetlerini genişletmek niyetinde olmaları...

Ajanslardan en çok talep edilen üç hizmet sırasıyla şunlar; yüzde 73 ile sosyal medya, yüzde 69 ile web sitesi hizmetleri ve yüzde 66 ile arama motoru optimizasyonu. Müşterilerin bu beklentilerinin artması ile birlikte artık her ajans bu servisleri sunmak için kendini geliştirme zorunluluğu hissediyor. Bu durum da beraberinde dijital pazarlama alanlardaki nitelikli iş gücüne ihtiyacı artırıyor.

Hali hazırda müşterileri için sosyal medya, web sitesi, içerik yönetimi, arama motoru optimizasyonu ve tasarım hizmetlerini bir arada sunan ajansların sayısının yetersiz olması önemli bir sorun gibi görünüyor. Önümüzdeki 12 aylık dönem içerisinde pek çok geleneksel ve dijital ajansın bu hizmetleri sunabilecek hale gelmesi ise müşteriler açısından en büyük gelişme olacak.

Çünkü müşterilerin çok büyük kısmı için hangi kanal ve yöntemlerin kullanıldığından çok önemli olan elde edilecek sonuçlar. İçerisinde bulunduğumuz dönemde ise pazarlama faaliyetlerinin gerçek potansiyeline ulaşabilmesi için entegre bir şekilde yürütülebiliyor olması gerekli.

Aşağıda konuyla ilgili infografiği inceleyebilir, büyük halini görmek için üzerine tıklayabilirsiniz. Daha fazlasını isterseniz Optify’ın araştırmasını şu adresten kayıt olarak indirebilirsiniz.

optify-infografik-640

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.