Microsoft, Amazon ve eBay’e rakip olmaktan son anda vazgeçmiş

Microsoft, Amazon ve eBay’e rakip olmaktan son anda vazgeçmiş

Dev teknoloji firmalarının aynı anda birden fazla alanda faaliyet gösteriyor olmaları yeni bir durum değil. Bu firmalar sürekli olarak var oldukları alanda güçlerini artırma yönündeki çalışmalarının yanı sıra, açılabilecekleri yeni alanlarla ilgili çalışmalar da yürütüyorlar.

WSJ’ın haberine göre Microsoft yakın zamanda üzerinde çalıştığı ve çok gizli tutulan bir proje kapsamında bir e-ticaret pazar yeri kurmak konusundaki seçeneklerini tüm yönleri ile değerlendirmiş. “Brazil” kod adı verilen proje gerçekleşecek olsaydı Microsoft, hali hazırda Google ve Apple gibi dev rakiplerinin arasında Amazon ve eBay gibi firmaları da eklemiş olacaktı.

Fakat WSJ’ın kimliği açıklanmayan kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Microsoft nihayetinde bu projeye devam etmekten vazgeçmiş durumda.

Habere göre Microsoft, bu alandaki önemli firmaların iş modellerini yakından incelemiş ve bir e-ticaret pazar yeri yapısında nasıl bir farklılık oluşturabileceğine dair alternatifler geliştirmiş. Bu modellerden birinde de satışa sunulan ürünlerde fiyat avantajı oluşturabilmek için site üzerinde üretilen reklam gelirinin bir kısmını, indirim olarak ürünlere yansıtılması fikri de değerlendirilmiş.

Sonuç olarak son derece gizli bir şekilde yürütülen projeden vazgeçilmiş ve vazgeçilme nedeni şu an için net değil. Fakat görünüşe göre şu an için vazgeçilen konu söz konusu olan e-ticaret pazar yeri yapısı. Microsoft bundan sonra da farklı alanlarda yenilikçi yaklaşımlarla farklı iş modellerini değerlendirerek, faaliyet alanlarını genişletme çalışmalarını sürdürecek.

Yani yakın zamanda Nokia’yı satın almaktan, bugün Amazon’a rakip olmaktan son anda vazgeçen Microsoft’tan her an beklenmedik bir sürpriz gelebilir gibi görünüyor…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.