Tenis severler için Wimbledon 2013'ün resmi mobil uygulamaları yayında

Tenis severler için Wimbledon 2013'ün resmi mobil uygulamaları yayında

Tenis sporunu sevenler için yılın en heyecanlı dönemlerinden biri kuşkusuz Wimbledon'ın düzenlendiği 15 gün. 1877 yılından beri İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Wimbledon, tenis dünyasının hem erkeklerde hem de bayanlarda en değerli turvuvası konumunda.

Aynı zamanda çok büyük bir endüstri de yaratan Wimbledon, bu sene 24 Haziran'da başlayıp 7 Temmuz'da son bulacak. Hatırlarsanız Wimbledon gibi oldukça büyük ve kısa bir sürede sona eren bir diğer spor organizasyonu olan 2012 Yaz Olimpiyatları'na da Londra ev sahipliği yapmıştı.

Bu iki organizasyonun tek ortak tarafı Londra'da düzenlenmeleri değil. 2012 Yaz Olimpiyatları ve son zamanlardaki diğer tüm büyük spor organizasyonlarında olduğu gibi Wimbledon 2013 için de resmi mobil uygulamalar yayınlandı. Wimbledon'un iPhone/iPod uygulamasını için burayı, iPad uygulaması için burayı ve Android uygulaması için de şurayı ziyaret edebilirsiniz.

Wimbledon 2013'ün tüm mobil uygulamaları teknoloji devi IBM tarafından geliştirilmiş. Uygulamalar içinde skor takibi, oyuncuları tanıtan profiller, çok çeşitli multimedya öğeleri, radyo, canlı ve yazılı aktarım, organizasyona ait geçmişe dönük video'lar, birden çok korttan canlı yayın gibi çok sayıda özellik bulunuyor.

Wimbledon 2013'ün iPad uygulamasına özel hazırlanan video'yu ise hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Wimbledon 2013'ün resmi uygulamaları henüz organizasyon, dolayısıyla içerik akışı, başlamasa da oldukça başarılı duruyor diyebiliriz. Ayrıca Wimbledon uygulamaları ile turnuva içinde çeşitli durumlar (örneğin favori 10 oyuncunuzu belirleyebilir ve onlarla ilgili gelişmeleri takip edebilirsiniz) için bildirimler de yaratabiliyorsunuz. Bu arada Wimbledon 2013 öncesinde, içerisinde canlı yayın bulunan ve başka spor organizasyonlarına ait mobil uygulamaların bulunduğunu da hatırlatalım.

wimbledon-2013-ipad-uygulamasi Wimbledon 2013'ün iPad uygulamasının giriş ekranı

2012 Yaz Olimpiyatları'nda olduğu gibi bu tarz spor organizasyonlarında hem çok sayıda platform için resmi mobil uygulamaya hem de eğer organizasyonun kapsamı müsaitse resmi mobil oyunlara çok daha sık rastlayacağımızı tahmin etmek güç değil. Tabii bir de bu organizasyonların yalnızca resmi uygulamaları indirilmiyor, dolayısıyla mobil uygulama geliştiriciler için de konunun ayrı bir önemi bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.