Adnboost.com: Mobil reklam performansınızı real time bidding ile yükselten platform

Adnboost.com: Mobil reklam performansınızı real time bidding ile yükselten platform

Hızla büyüyen mobil ekosistem kullancılarla birlikte pazarlama bütçelerini de kendine çekiyor. Mobile dönük reklam platformları da bu alanda yerini almaya başlıyor. Adnboost.com da Türkiye'den yurtdışına açılma hedefindeki mobil reklam platformlarından biri.

Adnboost, Nisan 2011'de Ahmet Arslan, Gülseren Arslan ve Cevdet Süer tarafından kurulan ve o günden bu yana ajans ve markalara mobil, oyun içi ve performans reklamcılığında alanında hizmet sunan bir şirket. Şu anda ortaya konulan ürün de mobil pazardaki DSP (demand side platform) açığını kapatmayı ve reklam ağlarının performansını artırmayı hedefliyor.

adnboost

Real Time Bidding ile verimli pazarlama

Real Time Bidding ile çalışan Adnboost, reklamverenleri optimizasyon algoritmalarına göre (ctr, app install, conversion) göre en iyi sonucu veren yönlendiriyor. Bu yöntemin yayıncılar için de daha faydalı bir platform olduğunu ileri sürüyor ve bu iddiasını tecrübe ve ürün bağlamında ortaya koyuyor.

Şu anda 10.000'den fazla iOS ve Android uygulaması yer alan platformun hedefi gelecek ay bu sayıyı 25.000'e çıkarmak ve Türkiye'deki önemli mobil reklam ağlarını sisteme dahil etmek.

Son 1 yılda 40'tan fazla markaya ulaşan Adnboost, Türkiye'deki mobil reklam pastasının da (2012'de 11 milyon TL, IAB) en büyük pay sahiplerinden biri olmayı umuyor. adnboost2

Hedef Türkiye ve EMEA bölgesinde büyümek

DSP ve SSP'lerin (supply side platform) reklam ağlarından farklı olduğunu, temel amaçlarının reklam ağlarının süreçlerini algoritmalar ve entegrasyonlarla daha kolay hale getirmek olduğunu ifade eden Ahmet Arslan, Türkiye'de gelecek yıl mobil reklam harcamalarının yüzde 50'ye yakınının real time bidding ile yapılacağını öngörüyor.

Türkiye pazarındaki ajans ve markalara hizmet vermek için yola çıkan girişimcilerimiz bir yandan da EMEA bölgesini takip ettiğini de tahmin etmeyenler için dile getirmiş olayım. Kuruluşta Cevdet Süer tarafından finanse edilen Adnboost uzun süre önce kendi ayakları üzerinde durmaya başlamış ve artık yatırımcılar için kapıyı açık bırakıyor. SaaS alanında ilgilenen yatırımcıların dikkatini çekeceğini tahmin ediyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.