Instagram'a kısa video çekimleri eklenebilir

Instagram'a kısa video çekimleri eklenebilir

Facebook bu ayın 20'sinde düzenleyeceği etkinlikte önemli bir ürün tanıtımı yapacak. Son gelen haberler bu yeniliğin Instagram ile ilgili olduğu yönünde.

Facebook, gönderdiği basın daveti kartında küçük bir ekibin büyük bir fikir üzerinde çalıştığından bahsediyor ve pek ipucu vermiyordu. Eğer yeni bilgiler doğruysa Instagram da Vine gibi kısa videolar çeken bir uygulama olacak.

Kısa videolar ve yeni efektler?

İlk rivayetler bu ürünün bir haber okuma uygulaması olacağı yönündeydi ama artık (Matthew Keys tarafından 1 ay önce paylaşıldığı gibi) kısa videolar çeken bir uygulamadan bahsediliyor. Söz konusu yeniliğin adı, ayrı bir uygulama olup olmayacağı yönünde net bir bilgi yok ama 'kısa video paylaşımı' temeline dayandığı çok net.

Vine gibi kademeli çekim mantığı olmasa da Instragram'a eklenecek video yeniliği farklı efetkler ve ağır/hızlı oynatma gibi seçeneklerle ilgi çeken bir ürün olabilir. Dahası bu Vine için de bir tehdit halini alabilir.

Rakamlar Twitter akışında Instagram'ın Vine'ın popüleritesine yenik düştüğünü gösteriyor ama diğer yanda Instagram'ın kendi başına büyümekte olduğu gerçeği yatıyor. Kısacası arada önemli bir rekabet olduğu ortada.

instagram vine video

Eğer Facebook bu alana adım atarsa Twitter'a karşı yeni bir kozunu ileri sürmüş olacak. Google+ tarafında nasıl bir çıkış geleceği ise meçhul.

Görsel kaynak: TechCrunch

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.