Office 365'in iPhone uygulaması sonunda yayınlandı

Office 365'in iPhone uygulaması sonunda yayınlandı

Akıllı telefon veya tablet kullanıcılarının en çok aradığı uygulamaların başında Microsoft'un en popüler servislerinden biri olan Office'in bulunuyordu. Sonunda hasret bitti ve Microsoft, Office 365'in iPhone uygulamasını yayınladı.

'Office Mobile for Office 365' olarak adlandırılan uygulama App Store'da ücretsiz olarak  yerini aldı, kullanabilmek için bir Office 365 hesabınız olması gerekiyor. Türkçe dil seçeneğinin de bulunduğu uygulamayla Microsoft Word, Microsoft Excel ve Microsoft Powerpoint formatındaki dosyalar görüntülenebilecek, düzeltebilecek ve erişim sağlanabilecek.

Office 365 uygulaması, tablolar, animasyonlar, SmartArt grafikler ve şekiller gibi zengin içeriklerin tamamını destekliyor. Tüm formatlar ve içerikler üzerindeki düzenlemelerin yapılabilmesi ve değişiklikler hakkında yorum bırakılabilmesi dikkatimizi çeken özellikler arasında.

office-365-iphone-uygulama office-365-iphone-uygulama3 office-365-iphone-uygulama2

Bulut servisleriyle senkronize çalışıyor

Uygulama, Microsoft'un bulut servisleriyle etkin bir şekilde kullanılabiliyor. Kullanıcılar, SkyDrive, SkyDrive Pro ve SharePoint'te yer alan dosyaları iPhone'larına indirebiliyor. Bunun yanı sıra akıllı cihazdan yedekleme yapılabilmesi de mümkün durumda. Böylece masaüstü Office 365 ile senkronize edilebilen uygulamayla, platform gözetmeksizin ulaşabilmek ve değişiklik yapabilmek mümkün olabiliyor.

Her ne kadar Office 365 bir bulut servisi olsa da uygulama offline olarak da kullanabiliyor. SkyDrive, SkyDrive Pro ve SharePoint bulunan dosyalar, indirildikten sonra offline olarak da çalışmaya devam edilebiliyor. Cihazla internet bağlantısı sağlandıktan sonra otomatik olarak düzenlemeler söz konusu servislerdeki dosyalara aktarılıyor.

Office Mobile for Office 365 uygulaması şu anda App Store'daki yerini almış durumda. Yazının başında da belirttiğimiz gibi Türkçe desteği olsa da uygulamaya şu anda sadece ABD'deki kullanıcılar erişebiliyor. Ancak uygulamanın kısa bir zaman Türkiye'deki kullanıcılara sunulacağını söyleyebiliriz. Office 365, iPhone 4 ve iOS 6.1'den sonraki sürümler için kullanılabilir durumda.

Şu anda sadece ABD'deki kullanıcılar için yayınlanan Office Mobile for Office 365 uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.