Gezi Parkı eylemlerinin başlamasıyla ortalama tweet sayısı 13,5 milyona yükseldi [İnfografik]

Gezi Parkı eylemlerinin başlamasıyla ortalama tweet sayısı 13,5 milyona yükseldi [İnfografik]

31 Mayıs'ta Taksim'deki Gezi Parkında başlayan protestolar devam ederken, konuyla ilgili hem ulusal hem de uluslararası yankılar devam ediyor. Olayların baş rolünde olanların birisi de kesinlikle sosyal medya.

Monitera'nın bizimle paylaştığı verilere göre, protestolar öncesinde günde ortalama tweet sayısı 8 milyon civarında iken, 31 Mayıs ile 11 Haziran arasındaki günlük ortalama tweet sayısı tam 13.5 milyona yükseldi.

Twitter'da Türkçe yapılan tweet paylaşımlarının eskiden yüzde 61'i mobil, yüzde 39'u ise web üzerinden gelirken, son 2 haftada bu durum da değişiklik gösterdi. Son dönemde hem mobil hem de web kullanımı artış gösterirken, oranlar web paylaşımlarının lehine yüzde 39'dan yüzde 43'e yükseldi. 31 Mayıs ve 11 Haziran 2013 tarihleri arasında, önceki dönemlere oranla kullanıcılar yüzde 70 daha fazla tweet paylaştı.

Twitter'ın bu kadar gündeme geldiği günlerde, Twitter aktif kullanıcı sayısında herhangi bir artış ise gözlemlenmedi. Toplam kullanıcı sayısıyla ilgili bilgiyi de henüz alamadık. Tahmin ediyoruz ki toplam kullanıcı sayısında bir artış az da olsa olmuştur. Önemli olan normal kullanıcı büyümesinin üzerinde mi altında mı? Bu sorunun cevabını da önümüzdeki günlerde alacağımızı düşünüyoruz.

geziparkinfo

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.