Dünya çapında çevrimiçi oyuncu sayısı 671 milyon

Dünya çapında çevrimiçi oyuncu sayısı 671 milyon

Yeni nesil çevrimiçi oyunlarla büyüyor ve çevrim içi oyuncu kitlesi günden güne artıyor. comScore'un rakamlarına göre dünya çapında çevrimiçi oyuncu sayısı 671 milyon. En çok çevrimiçi oyuncu Asya-Pasifik bölgesinde, en aktif oyuncular ise Kuzey Amerika'da.

15 yaş üzeri internet kullanıcılarnı dikkate alan comScore MMX verilerine göre Nisan 2013'te masaüstü veya dizüstü bilgisayar üzerinden oyun oynayan kişi sayısı 671 milyon. Günlük oyuncu sayısı ise 145 milyon.

Bölgesel olarak günlük çevrimiçi oyuncu sayılarına bakıldığında Uzak Doğu ülkelerini içinde barındıran Asya Pasifik 47.9 milyon oyuncuyla ilk sırada geliyor. kuresel online oyuncu pazari

Amerikalı oyuncular daha aktif

Asya Pasifik bölgesini 45.6 milyon oyuncuyla Avrupa takip ediyor. Kuzey Amerika 30.3 milyon, Latin Amerika 14.9 milyon, Orta Doğu ve Afrika ise 6.2 milyon oyuncu ortalamasıyla listedeki yerini alıyor.

comScore'un verdiği bilgilere Kuzey Amerikalıların çevrimiçi oyunlara daha bağlı olduğunu, Nisan ayı boyunca ortalama 107 dakikasını oyunlara ayırdığını gösteriyor. Avrupalılar bu sıralamada da 97 dakikalık ortalamayla ikinciliği koruyor. Latin Amerikalıların oyunlara ayırdığı süre ise 67 dakikada kalıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.