Sony, Playstation 4 fiyatını Xbox One’ın 100 dolar altında duyurdu

Sony, Playstation 4 fiyatını Xbox One’ın 100 dolar altında duyurdu

Sony ve Microsoft’un oyun konsolu rekabetinde ilk sözü Microsoft söyledi. Los Angeles’taki Electronic Entertainment Expo’da duyurulan yeni Xbox One’un ABD fiyatı 499 dolar (yaklaşık 950 TL) olacak. Ardından ise Sony kendi oyun konsolu Playstation 4’ün fiyatını açıkladı. Sony’nin açıkladığı ABD satış fiyatı ise 399 dolar (yaklaşık 760 TL) olarak duyuruldu.

Her iki cihaz da oyun severler tarafından merakla bekleniyordu. Hem Sony, hem de Microsoft oyun konsollarının işlevlerini genişleterek sadece birer oyun aracı olmanın ötesinde bir ev eğlence merkezine dönüştürme çabasındalar. Bu amaçla sürekli olarak oyun konsollarının teknik özellikleri geliştiriliyor ve yeni özellikler ekleniyor.

İki cihazın da oldukça etkileyici özelliklere sahip olmaları, ikisi arasında tercih yapmayı giderek zorlaştırıyor. Peki Sony’nin duyurduğu fiyat bu konuda karar vermeyi kolaylaştırır mı?

En azından kullanıcıların önemli bir kısmı için Sony’nin sunduğu fiyat avantajının etkili olacağı kesin. Fakat Microsoft’un duyurduğu 499 dolarlık fiyat biraz sürpriz oldu çünkü beklentiler xbox One’ın da 399 dolardan satışa sunulması yönündeydi. Daha önce GamesBeat, bir Xbox One’ın Microsoft’ta maliyetinin 325 dolar civarında olduğunu hesaplamıştı.

Sony, Microsoft’tan 100 dolar daha ucuz bir fiyat açıklamış olsa da aslında Playstation 4’ün fiyatı da beklentilerin üzerinde kaldı. Yine GamesBeat, bir PS4’ün Sony’ye maliyetinin 275 dolar civarında olduğunu hesaplamıştı ve piyasa fiyatını da 349 dolar olacağını ön görmüştü.

Fakat burada önemli olan diğer nokta cihazların birbirine göre ne gibi avantaj ve dezavantajlara sahip olduğu. Gün içinde bu konuda ayrı bir inceleme yazısı da yayınlayacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.