Intel, özel TV yayın lisansları için dev bütçe ayırdı

Intel, özel TV yayın lisansları için dev bütçe ayırdı

Dev işlemci üreticisi Intel’in şu sıralarda gündemindeki en önemli konulardan biri de sizlere detaylarını daha önce aktarmış olduğumuz Intel TV. Bir teknoloji firması olarak tanınan Intel için TV işine girmek bir yandan TV kutusu satışı açısından önemli ama daha heyecan verici olan bu kutu üzerinden devreye sokacağı servis.

Bu yıl içerisinde piyasaya sürülmesi beklenen Intel TV’nin başarısını belirleyen ise sunacağı özel içerik olacak ve Intel de bunun farkında. İzleyicilerin ilgisini çekebilmek için kaliteli ve özgün içeriğe sahip olan Intel şu anda lisans anlaşmaları yapmaya hazırlanıyor. Fakat ürün henüz piyasaya çıkmadığı için içerik sahipleri için Intel TV henüz bir soru işareti. Ne kadar geniş bir kitleye ulaşacağı şu aşamada belirsiz olan Intel TV yerine, var olan diğer alternatifler ile devam etmek çoğu için cazip görünüyor.

Fakat Intel, bu içerik lisansı sahiplerinin ilgisini çekmek için ne gerekirse yapmaya hazır gibi görünüyor.

Reuters’ın aktardığı habere göre görüşmelere başladığı telif sahibi firmalara yüksek yayın bedelleri önermeye başlamış durumda. İddialara göre Intel, bu firmalara ortalama bir yayıncının yüzde 75 üzerinde bir bedel ödemeye hazır. Bu da pek çok yayıncı için oldukça cazip bir teklif gibi görünüyor.

Habere göre Intel şu anda NBC Universal ile görüşmelerini sürdürüyor fakat görüşmeler henüz ilk aşamalarında ve ortada herhangi bir anlaşma yok. Intel henüz içerik sağlayacak bir çözüm ortağı ile anlaşamamış olsa da, yüksek rakamlara çıkmış olması çok geçmeden anlaşmaları arka arkaya duyurmasını muhtemel kılıyor.

Bu sırada ek bir bilgi olarak Intel’in yakın zamanda Samsung ile bir anlaşma yaparak, kendi kablosuz görüntü teknolojisini Samsung TV’lerde yer almasını, böylece tüketicilerin kendi bilgisayarlarındaki içerikleri herhangi bir aracı cihaz kullanmadan ekrana yansıtabilmelerini sağlamış olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.