"İnternetten sonraki en büyük icatlardan biri Bitcoin!"

LeWeb Londra 2013'te yer alan konu başlıkları arasında 2013 yılında finans çevreleri tarafından sıkça tartışılan Bitcoin bulunuyordu. BitPay CEO'su Tony Gallippi, Spotify Projeler Yöneticisi Shakil Khan ve MemoryDealers.com CEO'su Roger Ver'in katıldığı oturumda, internet para biriminin özellikle geleceği hakkında dikkat çeken bilgiler paylaşıldı.

Açık kaynaklı bir P2P bir ağ üzerinde yer alan Bitcoin'in internetten sonra en büyük icatlardan biri olduğunu söyleyen Roger Ver, dünyada ilk kez kullanıcıların konumlarından bağımsız bir şekilde para transferi gerçekleştirebildiğini söylüyor. Roger Ver, P2P bir ağ üzerinde yer alan Bitcoin'in fraud riski olmayan tek para transferi olduğunu iddia ediyor.

"Para basmak istemeyen hükümetler Bitcoin'i desteklemeli"

Bitcoin ile hükümetler arasındaki ilişkiye değinen Roger Ver, Bitcoin'in arkasında hiçbir hükümet olmadığını ve bu yüzden şu anda dijital para birimine olan desteğin az olduğunu dile getiriyor. Roger Ver, "Para basmaya karşı olan hükümetler, mutlaka Bitcoin'i desteklemeye başlaması gerekiyor. Şu anda her ne kadar Bitcoin arkasındaki hükümetler tarafından sağlanan destek az olsa da bu algının değişeceğini düşünüyorum. Çünkü Bitcoin'in durdurulabilmesi için tüm internet sisteminin kapatılması gerekiyor" diye konuşuyor.

Bitcoin'in politikacılar yerine matematik tarafından yaratıldığını söyleyen Tony Gallippi ise Bitcoin'in gelecekte katlanarak daha fazla kullanıcı kitlesiyle tanışacağını kaydediyor. Tony Gallippi, bankalara olan güvenin her geçen gün azaldığına dikkat çekerek, bu yüzden P2P bir ağda yer alan Bitcoin'e olan ilginin artacağını ifade ediyor.

Shakil Khan ise Bitcoin'in şu anda 90'lardaki internet gibi yolun başında olduğunu ve uzun bir yolculuğa çıkıldığını dile getiriyor. Gelecekte özellikle iş dünyasının gelecekte etkin olarak Bitcoin kullanacağını ifade eden Khan, para devriminin başladığını söylüyor.

Oturum başında gösterilen video, Bitcoin konusunda oldukça önemli bilgiler içeriyor. Bu videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.