Google Klavye Nexus dışındaki Android cihazlar için Google Play’de

Google Klavye Nexus dışındaki Android cihazlar için Google Play’de

Google bu yıl I/O etkinliğinde yeni bir Android sürümü duyurmadı, onun yerine var olan Android uygulamalarını geliştirmeye ve daha geniş bir kullanıcı kitlesi için kullanılabilir hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bundan kısa bir süre önce takvim uygulamasını güncelleyen ve yeni özellikler ekleyen Google için sıra şimdi de klavye uygulamasına geldi.

Şu ana kadar sadece Nexus cihazlarda kullanılabilen Google Klavye, uygulamanın Google Play’de yayınlanması ile birlikte diğer markaların Android cihazlarında da kullanılabilir hale gelmiş oluyor. Uygulamanın yayınlanması ile birlikte Android 4.0 ve üzeri işletim sistemine sahip bir akıllı telefon veya tablet sahibi olan kullanıcılar Google Klavye’yi cihazlarına yükleyebiliyor. Ancak uygulama Türkiye Google Play'de indirilebilir değil.

Peki Google Klavye özellikleri neler?

Daha önce Nexus cihazları kullananlar için uygulamada yeni pek bir özellik yok, fakat Google Klavye ile yeni tanışacak olanlar için bazı özelliklerden bahsetmekte fayda var. Uygulamanın en göze çarpan özelliklerinden biri parmağınızı ekrandaki harfler arasında hareket ettirerek yazı yazabiliyor olmanız.

Bunun dışındaki özellikler ise şöyle:

  • Dinamik kayan önizlemeye sahip Hareketle Yazma
  • Google Sesle Yazma
  • Sonraki kelime önerileri ve mevcut kelimeyi tamamlama seçenekleri
  • Gelişmiş klavye düzenleri

Google Klavye uygulaması şu anda sadece İngilizce sözlüğe sahip ama yakın zamanda desteklenen dil sayısı toplamda 26’ya çıkartılacak.

Özellikle küçük ekranlı cihazlarda klavyeler önemli bir detay ve Google, oldukça gecikmiş de olsa, kendi alternatifini de böylece kullanıma sunmuş oluyor. Üstelik görünüşe göre yakın zamanda uygulamanın işlevselliğini artıracak. Yine de Google Klavyesi'nin Türkiye'de Google Play'inde yer almamasının sebebini anlamak mümkün değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.