Opera’nın yeni hedefi temel özelliklere sahip telefonlar

Opera’nın yeni hedefi temel özelliklere sahip telefonlar

Akıllı telefon kullanımının yaygınlaşması ile birlikte bu cihazlardan internete erişim oranları da büyük bir hızla artıyor. Fakat mobil internet sadece akıllı telefon demek değil. Norveçli tarayıcı markası Opera aslında bunun uzun zamandır farkında olanlardan biri.

Opera’nın Mini tarayıcısı 2006 yılında (yani henüz iPhone piyasaya çıkmamışken) yayınlanmış ve temel özelliklere sahip cep telefonlarından web sitelerine erişmek  için hazırlanmış bir tarayıcı. Fakat ilginç bir şekilde Mini’nin kullanımı büyük oranda son birkaç yıl içerisinde gerçekleşti. Bunun başlıca nedenlerinden biri de gelişmekte olan ülkelerde yaygın olan temel özelliklere sahip telefonlardan internete erişim alışkanlığının artması.

Durum böyle olunca Opera da şimdi gözünü ilginin yoğun ama rekabetin düşük olduğu bu pazara yöneltmiş durumda.

Opera’nın Mini için son yayınladığı 4.5 sürümü ile tarayıcının sistem gereksinimleri daha da düşürülmüş ve artık en temel özelliklere sahip telefonlar tarafından bile kullanılabiliyor. Yeni Opera Mini ile internete erişim için telefonun Java uygulamalarını çalıştırabiliyor olması yeterli.

Mobil cihazınız ile m.opera.com adresini ziyaret ederek indirebileceğiniz Opera Mini’nin yeni sürümüne indirme yöneticisi ve gizlilik modu gibi yeni özellikler eklenmiş durumda. Fakat temel özelliklere sahip telefon kullanıcıları tarafından Opera’nın muhtemelen en ilgi çekici özelliği kullandığı veri sıkıştırma teknolojisi. Opera bu sayede tarayıcısı üzerinden veri transferi maliyetlerini yüzde 90’a kadar azaltabildiğini söylüyor.

Pek çok tarayıcı üreticisinin akıllı telefonlara öncelik verdiği dönemde toplamda 300 milyona yaklaşan kullanıcıya sahip Opera için temel özellikli telefonlara yönelmek oldukça doğru bir hamle gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.