Yandex'in köklü arayüz değişikliği 'Adalar' ilk defa Türkiye'de yayına girecek

Yandex'in köklü arayüz değişikliği 'Adalar' ilk defa Türkiye'de yayına girecek

Yandex, Islands (Adalar) adını verdiği yeni arama yapısını köklü arayüz değişimiyle birlikte yayına almaya hazırlanıyor.

Yandex Islands ile birlikte Yandex'in hedefi kullanıcıların aradığı şeylere daha kolay bir şekilde, daha az zaman harcayarak ulaşmasını sağlamak. beta.yandex.com adresinde bazı detayları ortaya çıkan yapı, Haziran başında tanıtılacak.

Yandex, aramalar karşılığında kullanıcılarına interaktif cevaplar verecek. Yandex şimdiye kadar olduğu gibi size doğru cevapları vermeye çalışma görevinin yanı sıra, aradığınız servisleri ya da ürünleri bulmanız konusunda da yardımcı olacak. Böylece yeni Yandex arayüzü kullanıcıları anlayarak, zamandan tasarruf etmesini de sağlamış olacak.

Hemen yukarıda izleyebileceğiniz video, Yandex'in yeni arayüzü Yandex Islands ile ilgili önemli detaylar veriyor. Yandex'in yeni arayüzünde arama sayfası sonuçları, belli interaktif bloklardan oluşacak. Yeni arayüzün ismi de buradan geliyor, bu bloklar adalara benziyor ve siz de bu adalar aracılığıyla aramanızla ilgili çözümlere hızlıca kavuşabiliyorsunuz.

Kullanıcılar, bu adalar sayesinde kimi ödeme formlarına ya da sipariş formlarına hemen Yandex arama sonuçları sayfaları üzerinden ulaşabilecek ve bu formları, Yandex üzerinden doldurabilecek. Örneğin, Moskova'da gideceğiniz bir sinemanın seanslarını görebilecek, Aeroflot uçuşlarınıza online check-in'inizi yapabilecek veya hastanedeki istediğiniz bir doktordan randevu alabileceksiniz. Kısacası Yandex Adalar, bunun karşılığında ciddi bir gelir modeli de elde etmiş olacak.

en

Yandex Adalar (Islands) ilk defa Türkiye'de yayına çıkacak olması da Yandex Türkiye için büyük bir avantaj olabilir. Bununla birlikte, Rusya örneğinde yer alan online check-in, sinema ve hastane rezervasyonu gibi hizmetler için Türkiye'de yapılacak olan iş ortaklıkları bir hayli kritik rol oynuyor. Yandex Adalar, Türkiye'den sonra Rusya, Ukrayna, Belarus ve Kazakistan gibi var olduğu diğer ülkelerde de yayına girecek.

Yukarıda sizlerle Yandex Adalar'dan bir video ve görsel de paylaştık. Siz yeni arayüzle ve olası servislerle ilgili neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.