Online müzik servisi Deezer, 4 milyon premium kullanıcıya ulaştı

Online müzik servisi Deezer, 4 milyon premium kullanıcıya ulaştı

Online müzik pazarında yer alan şirketlerden biri olan Deezer, son dönemlerde adından sıkça söz ettirmeye başladı. Türkiye pazarına da giriş yapan şirket, özellikle premium kullanım rakamlarıyla göz doldurmaya başladı.

Şirketten paylaşılan son bilgilere göre Deezer, 4 milyon Premium+ kullanıcı sayısına ulaştı. Bu rakamın 2012 yılı sonu itibariyle 3 milyon olduğunu hatırlayacak olursak hızlı bir büyümenin söz konusu olduğunu paylaşabiliriz. Deezer'ın en sıkı rakipleri arasında olan Spotify'da ise bu rakam 6 milyon civarında.

Deezer'ın Türkiye'deki kullanıcılara da açıklan Premium+ servisi aylık 10 TL ile sunuluyor. Söz konusu paket ile kullanıcıların web, mobil ve oyun konsollarından online müzik servisine bağlanabiliyor. Öte yandan bu pakette dikkat çeken özellikler arasında sınırsız Deezer'da yer alan müzik parçalarını indirme imkanı sunması bulunuyor.

deezer-ana-sayfa

25 milyon müzik parçasıyla Spotify'ı geçti

Deezer, benzer bir büyümeyi serviste bulunan müzik parçasında da gerçekleştirmiş durumda. Paylaşılan rakamlara göre Deezer'da şu anda 25 milyon müzik parçası bulunuyor. Spotify'da ise bu rakam 20 milyon civarında. Türkçe şarkıların da bu rakama dahil olduğunu sözlerimize ekleyelim.

Deezer'ın Premium+ paketini yaklaşık 1 aydan beri test ettiğimizi ve servisin yerli içerik konusunda hızlı bir büyüme kaydettiğini gözlemliyoruz. Şu anda Türkiye için test yayınında olan Deezer'ın yerli içerik konusunda biraz daha yol katetmesi gerektiğini söylemek yanlış olmaz. Ancak Türkiye pazarına yeni giren bir şirket için Deezer'ı başarılı bulduğumuzu söyleyelim.

Deezer şu anda web, iOS, Android, Windows Phone ve Xbox'ta bulunuyor. Bu durum kuşkusuz şirketin elini güçlendiriyor. Bunun yanı sıra yerel içerikleri de başarılı bir şekilde servisine taşıyan Deezer'ın kısa zamanda hızlı bir yol alacağını düşünüyoruz.

Türkçe şarkıların da müzik parçalarının bulunduğu Deezer'a buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.