Microsoft, Xbox One oyunları için 1 milyar dolarlık yatırım yaptı

Microsoft, Xbox One oyunları için 1 milyar dolarlık yatırım yaptı

Bir oyun konsolu yapmak ciddi yatırımlar gerektiriyor fakat bir o kadar çaba da, oyun yapımcılarını bu konsol için oyun geliştirmeye teşvik etmek için harcanılması gerekiyor. Konsola özel oyunlar yapılmasını sağlamak ve tabii ki bu oyun ekosistemini, mümkün olabildiğince desteklemekle mümkün.

Microsoft diyince sanırım akla gelebilecek en özel oyunlardan birisi Halo. Çok ciddi bütçelerin harcandığı bir oyun olan Halo, Xbox'ın tercih edilmesi konusunda Microsoft için önemli bir koz olarak yer alıyor.

Microsoft'ın kısa bir süre önce tanıttığı Xbox One'ın ilk yılında daha fazla tercih edilmesini sağlamak adına sadece Xbox'a özel tam 15 adet oyunun yayınlanmasını amaçlıyor.  Xbox One ile daha detaylı bilgileri ve oyunları Haziran ayının başında başlayacak olan E3 fuarında göreceğiz.

Microsoft'un sadece oyunlar için yaptığı 1 milyar dolarlık yatırımın sebebi ise, hem oyun yapımcılarına destek sağlamak hem de oyunları kendi konsoluna özel kılmayı devam ettirmek için önemli bir adım.

Halo ile birlikte, Call of Duty: Ghost, Forza Motorsport 5, Crytek'in Kinect'le oynanayacak olan Ryse oyunu, EA Sports'un FIFA, Madden ve NBA oyunları Xbox One'a özel veya Xbox One için erken çıkacak oyunlardan.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.