Mobil pazarlama platformu Adwin, iOS ve Android için yayınlandı

Mobil pazarlama platformu Adwin, iOS ve Android için yayınlandı

Markalar, hızla artan akıllı cihaz sayısıyla beraber pazarlama kampanyalarını mobile doğru kaydırmaya başladı. Kullanıcıların da marka kampanyalarını anlık olarak takip edebilecek bir alan olan mobil pazarlama platformları, girişimlerin de ilgisini çeken alanlar arasında yer alıyor.

Geçen haftalarda kullanıma sunulan Adwin, İsviçreli Adwin AG şirketinin bir ürünü. Ancak şu anda bu uygulama öncelikli olarak Türkiye için geliştirilerek kullanıma açılmış durumda.

Adwin, mobil pazarlama platformu olarak konumlandırılan bir mobil uygulama. Bu yüzden Adwin, işe biraz eğlence katarak hem kullanıcılara hem de markalara yöneliyor. İlk olarak işin marka boyutundan bahsedelim. Adwin ile anlaşma yapan markalar 4 farklı model ile kullanıcılara ulaşabiliyor.

Markalar, kendilerine özel anket, quiz ve bilgi hazırlayarak kullanıcılara sunuyor. Bunun yanı sıra görev fonksiyonunu da işin içinde bulunduran Adwin, markaların web sitesine ve reklam filmi gibi kendi içeriklerine yönlendirilmesini sağlıyor. Kullanıcılar, markaların sunduğu kendine özel görev, quiz, anket ve bilgi sayfalarına katıldıktan sonra söz konusu markanın kampanyasına katılabiliyor.

Markalar, böylece kullanıcılarla daha fazla etkileşim içine girerek pazarlama iletişimi, promosyon kampanyaları ve CRM fonksiyonu elde etmiş oluyor. adwin-1 adwin-2 adwin-3

Rozet uygulaması bulunuyor

Kullanıcılar ise Kampanya Avı bölümüyle markaların yarattığı kampanyalara katılabiliyor. Böylece markaların yarattığı kampanyalardan yararlanabiliyorken Adwin üzerinden puan ve rozet kazanmak mümkün. Biriktirilen puanlarla kullanıcılar Adwin çekilişlerine daha fazla katılabiliyor.

Yaklaşık 10 gün önce yayınlanan Adwin'in elde ettiği rakamları paylaşalım. Adwin şu anda 8 bin kullanıcıya ulaşmış durumda. Aldığımız bilgilere göre kullanıcıların ortalama uygulamada kalma süresi 2.35 dakika ve geri dönüş oranı ise yüzde 85. Adwin'in günlük ortalama sayfa görüntüleme rakamının ise 165 bin olduğunu belirtelim.

Yıl sonuna kadar 40 marka hedefleniyor

Adwin hedefleri arasında ilk 2 ayda 100 bin kullanıcıya ulaşmak bulunuyor. Bu haftasonu itibariyle 15 farklı markanın kampanyalarını yayınlayacak olan Adwin ekibi bu rakamı yıl sonuna kadar 40'a çıkarmayı planlıyor.

Öte yandan Adwin'in oyunlaştırma üzerine daha fazla eğileceğini paylaşalım. Küresel çapta oyunlaştırma üzerine gerçekleştirdiği çalışmalarla bilinen Bunch Ball ile anlaşan Adwin, bu alan üzerine daha fazla öğe içerecek.

Markalarla kullanıcıları buluşturan platformlar, 'kazan-kazan' mantığıyla hareket ederek hem kullanıcı hem de markalara fayda sağlamayı amaçlıyor. Bu anlamda Adwin'in de aynı mantıkla hareket ettiğini düşünüyoruz. Özellikle kullanıcıların marka etkileşimleri açısından önemli bir yerde duran Adwin'in mobilde dikkat çekenler arasında. Öte yandan Adwin'in kullanıcı arayüzü bakımından başarılı bulduğumuzu belirtelim.

Adwin şu anda iOS ve Android işletim sistemleri için kullanılabilir durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.