PayU Türkiye için WooCommerce eklentisi yayınlandı

PayU Türkiye için WooCommerce eklentisi yayınlandı

Wordpress için kullananlar WooCommerce eklentisi, e-ticaret sitesi açmak isteyenler çok kolay bir seçenek sunuyor. Ancak WooCommerce şimdiye kadar Türkiye'den bir ödeme altyapısı desteklemediği için kullanmak mümkün olmuyordu

Geçtiğimiz günlerde WooCommerce için yayınlanan bir eklenti, PayU Türkiye üye işyerlerine ödeme konusunda kolaylık sağlıyor.

Söz konusu eklenti yaklaşık 1 yıl önce Burak Tatlısert tarafından WooCommerce forumunda bir öneri olarak sunulmuş. ABD'deki LimeCuda şirketinde PHP geliştirici olan Kiran P. bu eklentiyi geliştirmek için harekete geçmiş. Dört ay yarı zamanlı olarak çalışan Polapragada, PayU Türkiye için WooCommerce Payment Gateway eklentisi yayınlamış. Daha sonra Burak Tatlısert tarafından twitterda paylaşılan eklenti, şu anda PayU Türkiye üye işyerleri için kullanılabilir durumda.

49 dolardan başlıyor

Kullanmak isteyenler için eklentiyi kurma sürecinden kısaca bahsedelim. PayU Türkiye eklentisini kullanmak isteyen Wordpress altyapılı blog sahipleri, WooCommerce eklentisini yüklemeleri gerekiyor. WooCommerce eklentisine geçildikten sonra ürün seçenekleri siteye ekleniyor. İşin en önemli kısmı ise ödeme için PayU Türkiye eklentisi satın alınarak tamamlanıyor.

Tek bir site için 49 dolarlık fiyat etiketine sahip olan eklentiyi kullanmak için hali hazırda PayU Türkiye üyesi işyeri olunması gerekiyor. Bunun yanı sıra eklentinin 5 ve limitsiz site için lisanslama seçenekleri de bulunuyor.

LimeCuda'da Profesyonel İş Stratejisti Blake Imeson'dan aldığımız bilgilere göre eklentinin tüm testleri tamamlanmış durumda. Eklentinin yeni yayınlanmış olmasından dolayı şu anda hiçbir kullanıcı bulunmuyor. Ancak LimeCuda, söz konusu eklentiyi kullanmak isteyenler için desteğe hazır.

E-ticaret yapmak isteyenlere kolaylık sağlayacak

WooCommerce'ü bilmeyenler için kısaca anlatalım. WordPress’in önemli premium tema sağlayacılarından olan WooThemes'in geliştirdiği WooCommerce açık kaynaklı bir eklenti olarak sunuluyor. WooCommerce eklentisiyle raporlama ve yönetim, kargo ve vergi yönetimi, müşteri ve sipariş yönetimi, ürün ve stok yönetimi, promosyon ve kampanya yönetimi sağlanabiliyor. Ödeme tarafındaki ağırlıklı olarak ücretli eklentilere sahip olan WooCommerce, çok sayıda ödeme sistemini destekliyor.

2011 yılında kullanıma açılan WooCommerce için o dönemde ödeme sistemleri şirketlerinin bu tip eklentilerin yayınlamasına ihtiyaç olduğunu paylaşmıştık. PayU Türkiye için geliştirilen bu eklenti özellikle e-ticaret adım atmak isteyen girişimciler için önemli bir gelişme olarak yorumlanabilir.

PayU Türkiye için geliştirilen WooCommerce eklentisine buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.