Revo Capital'den 3 ay içinde 7 yatırım gelecek

Revo Capital'den 3 ay içinde 7 yatırım gelecek

50 milyon dolar fona sahip olan Revo Capital'in ortakları Cenk Bayrakdar ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu Webrazzi Startup'13 konferansındaki oturumlara katılan isimler arasındaydı.

Cenk Bayrakdar, Revo Capital'in birinci yatırımını yapmak için ilk sözleşme şartlarını gönderdiklerini söyledi. Bu yatırımın Haziran'ın sonuna yetişebileceğini paylaşan Cenk Bayrakdar, 3 aya kadar toplamda 7 yatırım açıklayacaklarını kaydetti.

Revo Capital'in 4 alana yatırım yapacağını paylaşan Cenk Bayrakdar, kurumsal bulut çözümlerinin odaklandıkları konulardan biri olduğunu ifade etti. Cenk Bayrakdar, Türkiye'de 2 milyon SOHO ve KOBİ'nin bulunduğunu belirterek, "Kendi ofisimizi 95 dolarlık kurumsal bulut yazılımlarıyla yönetiyoruz, ancak bunu Türkiye'deki 2 milyon SOHO ve KOBİ bilmiyor. Bu alanda büyük bir boşluk var" dedi.

Revo Capital'in odaklandığı diğer alanlar arasında M2M yani cihazlar arası iletişim ve endüstiryel internet olduğunu sözlerine ekleyen Cenk Bayrakdar, özellikle SIM kart üzerindeki 30 TL'lik verginin kaldırılmasıyla M2M projelerinin önünün açıldığını belirtti. Cenk Bayrakdar, ayrıca nesneler arası iletişimin son kullanıcıya ulaşan ürünlerin artacağını dile getirdi ve bu alanda patlama olacağını söyledi.

"Girişimlerin iş modelinde ve stratejilerine katkıda bulunacağız"

E-ticaret konusunda çok yatırım gerçekleştirmeyi düşünmediklerini kaydeden Cenk Bayrakdar, bu alanda tavsiye motorları ve ödeme sistemleri gibi çözümlere yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. Revo Capital'in yapacağı diğer alanın ise oyun olduğunu sözlerimize ekleyelim.

Özcan Tahincioğlu ise Tahincioğlu Holding'in portföyü olarak tarımdan enerjiye kadar birçok alana baktıklarını söyledi. İlk olarak Tahincioğlu Holding bünyesinde bir fon oluşturmak için bir çekirdek kadro oluşturduklarını söyleyen Özcan Tahincioğlu, holding yöneticiliğinden çok 'smart money' yani akıllı para mantığıyla hareket ettiklerini dile getirdi. Girişimciyi koruyarak, iş modelinde ve stratejide katkı sağlamaya çalıştıkları Özcan Tahincioğlu'nun paylaştıkları arasında.

Cank Bayrakdar, Türkiye'de 250 bin TL'ye kadar olan girişimlerin kolaylıkla yatırımları bulabildiklerini söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: "5-10 milyon TL üzerindeki yatırımlara bakan iş modelinde ve stratejide katkı bulunuyor. Ancak söz konusu iki yatırım aralığı için bir yatırımcı bulunmuyor" diye konuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.