Microsoft, yeni nesil konsolu Xbox One'ı tanıttı!

Microsoft, yeni nesil konsolu Xbox One'ı tanıttı!

Merakla beklediğimiz yeni Xbox sonunda tanıtıldı. Konsol ile ilgili ilk detay tabii ki adının Xbox 720 değil, Xbox One olması olduğunu söyleyebiliriz.

Xbox 360'ın duyurulmasının üstünden 8 yıl sonra, yeni Xbox ile sonunda tanışabildik. Xbox One, bir oyun konsolundan daha çok artık bir eğlence üssüne dönüşmüş durumda.

Microsoft kampsünde gerçekleştirilen etkinlikte tanıtılan yeni Xbox One ile ilgili söylenen ilk söz, Microsoft'un bu yeni nesil konsolun üzerinde yaklaşık 4 yıldır çalıştığı yönündeydi.

Xbox'ın bir eğlence üssü olduğu konusunu özellikle vurgulamayı istiyorum. Örnek olarak Xbox One ile sesli kontrol mümkün olacak. Yani Xbox One, sesinizi algılayarak verdiğiniz komutları yerine getirebilecek. Örnek olarak, konsolu açmak için "Xbox On" dediğinizde, Xbox ses kontrolü yaparak sesin size ait olduğunu algılayıp harekete geçebilecek.

XboxOne1

Xbox'ın içinde bazı uygulamalar da yer alacak. Etkinlikte gösterilen uygulamalardan bir tanesi de Skype'dı. Yeni nesil Xbox'da direkt olarak Skype üzerinden aramalar gerçekleştirilebilecek. Bunun yanı sıra Xbox One üzerinden televizyon izleyebilecek, hatta TV rehberlerine bile Xbox'ın içindeki rehberden ulaşabileceksiniz.

xbox_console_rhs78_transbg_rgb_2013

Biraz teknik özelliklerden de bahsetmek gerekirse, Xbox One, 8GB DDR3 RAM'e sahip. Microsoft tarafından yapılan 8 çekirdekli bir işlemciye sahip olacak Xbox One, 500 GB hard diske sahip olacak ve Blu-ray/DVD formatlarını destekleyen bir sürücüsü bulunacak. USB 3.0 desteği bulunacak Xbox One'da internete erişim, kablo internet ya da 802.11n kablosuz internet ağı ile yapılabilecek.

xbox_controller_f_transbg_rgb_2013

Xbox One ile yukarıdaki fotoğraflar da görebileceğiniz gibi tasarımda değişiklikler var. Ancak en dikkat çekici tasarım değişikliği tabii joystickte olmuş. Tasarımsal olarak her ne kadar selefi ile aynı gibi gözükse de, konfor anlamında biraz daha kullanıcı dostu bir tarz çizdiğini düşünüyorum. Bu kontrolörün içinde değiştirilebilir bir batarya yer alıyor ve kablosuz olarak çalışıyor.

Xbox'ın meşhur Kinect'i de Xbox One ile birlikte güncellendi. Bundan sonra Kinect, 1080p kalitesinde video çekebilen bir kamerayı içinde barındıracak. Bir diğer önemli konu ise Xbox One'ın Kinect ile artık çok daha içli dışlı olması. Kinect'i daha aktif kullanacağımız ve artık Xbox başında daha çok ter dökeceğimiz kesin!

Xbox One ile ilk neler oynayacağız?

Biraz da oyunlardan bahsedelim... EA Games, Microsoft'u yalnız bırakmamış ve Xbox One'ın çıkışı ile birlikte, FIFA 14, Madden 14, NBA Live 14 ve UFC gibi oyunları Xbox One'da görebileceğiz. Bunun yanı sıra, Forza Motorsports 5 de, Xbox One için resmi olarak bu etkinlikte duyuruldu. Call Of Duty: Ghosts da beni en çok heyecanlandıran ve Xbox One'a gelecek ilk oyunlardan biri olacak. Call of Duty: Ghosts için hazırlanan videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Halo, dizi oluyor

Xbox ile özdeşleşen ve gözbebeği olan Halo, etkinlikte de "bir oyundan daha fazlası" olması ile gündeme geldi. Steven Spielberg, etkinlikte yayınlanan videoda Halo oyununun, artık bir televizyon dizisi olarak seyircilerin karşına çıkacağını ilk kez duyurdu.

Xbox One

Microsoft her ne kadar daha fazla detayı Los Angeles'da düzenlenecek E3 fuarında açıklayacağını aktarsa da, çıkış tarihi için kesin bir tarih vermedi. Kesin olan tek şey, Xbox One'ın bu yıl içinde piyasada olacağı. E3 sonrası PlayStation 4'ün de duyurulması ile birlikte ortalığın iyice kızışacağını, yeni nesil konsolların da noel dönemi öncesi piyasada olacağını tahmin etmek güç değil.

İlk detaylar şimdilik bu kadar. Siz Xbox One hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.