BTK internet paketlerinin kotasının yükseltildiğini duyurdu

BTK internet paketlerinin kotasının yükseltildiğini duyurdu

Geçen aylarda DSL internet bağlantılarında zam yapan internet servisi sunan şirketler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) yayınladığı kararla internet kotalarını yükseltiyor. ShiftDelete.Net'in bugün paylaştığı haberde yer alan bilgilere göre internet kotalarının hem hızları hem de limitleri artırılmış durumda.

BTK tarafından paylaşılan yeni tarife seçeneklerine göre 16 Mbit hıza kadar olan 5 GB kotalı paket, yeni abone alımına kapatıldı. Bunun yerine 12 Mbit'e kadar olan hıza 6 GB, 12 GB ve limitsiz olmak üzere üç farklı yeni paket kotalı seçenek eklendi. Limitsiz paketin 50 GB adil kullanım kotasına dahil edildiğini belirtelim.

Yayınlanan kararda özellike adil kullanım kotasıyla ilgili önemli değişiklikler yapılmış durumda. Kararda yer alan bilgilere göre 8Mbit, 16 Mbit, 24 Mbit, 35 Mbit, 50 Mbit ve 100 Mbit hıza sahip olan limitsiz internet paketlerinde adil kullanım kotasının limiti 100 GB'tan 200 GB'a artırıldı. Bunun yanı sıra 16 Mbit hızındaki kotalara 50 GB, 75 GB, 100 GB ve 200 GB'lık kota seçeneklerinin de eklendiğini sözlerimize ekleyelim.

btk-dsl-toptan-internet-tarifesi-tablo

Fiyatta değişiklik yok

Kararda, internet fiyatlarıyla ilgili herhangi bir değişiklik yapılmadı. Tabloda paylaşılan rakamlar, toptan satış fiyatı olarak belirtiliyor. Bu yüzden fiyatların üzerine internet servis sağlayıcıların kârlarını da koyacağını hesaba katmak gerekiyor. Geçen aylarda gelen zammı da düşünecek olursak internet fiyatları konusunda indirim veya bir zammın yapılacağını beklemiyoruz.

Özellikle internet servis sağlayıcıları tarafından hayata geçirilen adil kullanım kotasının yükseltilmesi kullanıcılar açısından önemli bir hamle olarak yorumlanabilir. BTK'nın yayınladığı karara buradan ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.