Yahoo Tumblr'ı 1.1 milyar dolara satın aldı! Satın almayı Marissa Mayer GIF'le Tumblr üzerinden duyurdu

Yahoo Tumblr'ı 1.1 milyar dolara satın aldı! Satın almayı Marissa Mayer GIF'le Tumblr üzerinden duyurdu

Yahoo, Tumblr'ı satın almak konusunda kesin bir anlaşmaya vardıklarını duyurdu. Yapılan bu satın alma duyurusunu ilk yapanlardan birisi de Yahoo'nun CEO'su Marissa Mayer oldu.

Bildiğiniz gibi bu sabah yayınladığımız bir haberde Yahoo yönetiminin, Tumblr'ı satın almak için 1.1 milyar doları gözden çıkarttığını yönetim kurulu kararı ile onayladığını sizlere aktarmıştık. Marissa Mayer Twitter hesabından attığı tweette, bu duyurunun animasyonlu bir GIF ile yapılan ilk satın alma duyurusu olduğunu belirtti.

Bu hamlesi ile Yahoo, aylık 300 milyon tekil ziyaretçisi olan ve her gün 120 bin yeni kaydın gerçekleştirildiği Tumblr'ı saflarına katmış oldu. 175 çalışana sahip olan Tumblr, 2012'de 13 milyon dolar gelir elde etmişti. Anlaşmaya göre Tumblr, Yahoo tarafından satın alınmasına rağmen ayrı bir iş olmaya devam edecek ve Tumblr'ın şu anki CEO'su ve aynı zamanda kurucusu David Karp, görevine devam edecek.

Satın almanın bedeli ise beklendiği gibi 1.1 milyar dolar olarak açıklandı. Yahoo'nun bu bedeli nakit olarak ödeyeceği de belirtildi. Satın almanın gerçekleşmesi ile birlikte, kurucusu ve CEO'su olduğu Tumblr'da yaklaşık yüzde 25'lik bir hissesi bulunan David Karp'ın cebine de yaklaşık 275 milyon dolarlık bir nakit girdisi olacak. Bu satış kapama işlemlerinin yılın ikinci yarısında tamamlanmasının beklendiği de yine resmi olarak açıklandı.

Satın alma ile yol haritalarının değişmediğini açıklayan David Karp, Tumblr olarak büyümeye devam edeceklerinin de sinyallerini verdi. Girişimin kurucusunun, şirketin başında satın almanın ardından CEO olarak çalışmaya devam edecek olması da bence Yahoo için büyük bir avantaj olacak. Bununla birlikte, Yahoo cephesindeki Marissa Mayer'den gelen açıklamalar da, Tumblr'ın Yahoo bünyesine katılmasından dolayı mutluluk duyduğu yönündeydi. Tumblr satın alması ile birlikte Yahoo'nun çok güçlü bir enstrümana sahip olduğunu ve kullanıma göre büyük etki yaratabileceği aşikar.

Tumblr'da şu anda 110 milyona yakın blog bulunuyor ve bugün itibariyle bu bloglar arasında bir blog daha eklendi. Tumblr'ın Yahoo tarafından satın alınmasının ardından Tumblr'da bir Yahoo blogu da (yahoo.tumblr.com) açıldı. Tumblr'da şu anda 50.9 milyar post bulunuyor ve Tumblr'ın 175 çalışanı var.

tumblr_inline_mn3j3kCeAD1qz4rgp

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.