Giyilebilir teknolojiler 50 milyar dolarlık pazar olacak [Rapor]

Giyilebilir teknolojiler 50 milyar dolarlık pazar olacak [Rapor]

Giyilebilir teknolojiler konusu aslında çok yeni bir konu olmasa da, tüketicilerin yeni tanışmaya başlıyor olması bu alanda ciddi bir hareketlenmenin başlamak üzere olduğunu gösteriyor. Credit Suisse’in giyilebilir teknolojiler konusunda hazırladığı özel bir rapor da bunu doğruluyor ve çok kısa bir süre içerisinde bu alanda çok ciddi bir pazar oluşacağına dair ön görüler içeriyor.

Credit Suisse’in raporuna göre bugün giyilebilir teknolojiler pazarı 3 ile 5 milyar dolar arasında bir hacme sahip. Fakat önümüzdeki 3 ile 5 yıl içerisinde, özellikle de son kullanıcının ilgisini çekecek ürünlerin artması ve yaygınlaşması ile birlikte bu pazar tam 50 milyar dolar hacme ulaşabilir.

Credit Suisse bu pazarda Apple ve Google’ın yanı sıra Nike ve eBay’in de bu alanda öncü olacak firmalar arasında yer alacağını söylüyor…

Giyilebilir teknolojiler 50 milyar dolarlık pazar olacak

Raporda giyilebilir teknolojilerin yakın gelecekte bu hıza ulaşmasının ardındaki itici güç ise akıllı telefonlar olarak öne çıkıyor. Farklı giyilebilir cihazlar ile iletişim kuracak olan akıllı telefonlar, ortak bir bağlantı noktası olarak görev alacak ve yapısı gereği ekran sorunu olan cihazlar için bilgileri kullanıcıya iletmek konusunda yardımcı olabilir.

Giyilebilir teknolojiler 50 milyar dolarlık pazar olacak

İşte rapordan bazı öne çıkan noktalar:

  • Bugüne kadar giyilebilir teknolojileri destekleyen 256 milyon mobil işletim sistemlerinin kurulumun gerçekleşmiş.
  • Bugün piyasada sadece 9 akıllı saat modeli var ve toplam 56 milyar dolarlık saat pazarında iWatch tek başına yıllık 10 milyar dolarlık bir hacme ulaşma potansiyeline sahip.
  • Spor ürünleri ile tanınmış Nike gibi firmalar ürünlerinde sağlık ve performans ölçümü gibi özellikleri kullanmak konusunda önemli adımlar atıyorlar. Toplam sağlık ve spor pazarı 2 ile 3 milyar dolar arası bir hacme sahip.
  • Giyilebilir ürünlerin önündeki en büyük engellerin başında cihazların şarj süreleri geliyor. Fakat 2020 yılına gelindiğinde taşınabilir cihazların bataryalarının 2,2 kat daha güçlü hale gelmesi bekleniyor.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.