Pivot eden Minus artık lokasyon bazlı fotoğraf paylaşım ve mesajlaşma uygulaması

Pivot eden Minus artık lokasyon bazlı fotoğraf paylaşım ve mesajlaşma uygulaması

Her ne kadar az sayıda uygulama egemenliği elinde tutsa da insanların 'paylaşmak' için bulundukları sosyal ağlar internet girişimlerinin önemli bir kısmını oluşturuyor. Bugün ise sizlere bu alana yönelen, New York merkezli bir internet girişimini tanıtacağız: Minus.

NYC/ABD merkezli Minus, yola yaklaşık 3 sene önce dosya paylaşım  platformu olmak için çıkmış. IDG Capital Partners'dan 1 milyon dolarlık tohum yatırımını da alan Minus, sürükle-bırak yaparak paylaşmak istediğiniz dosyaları sisteme aktarmanız ve ardından oluşan kısa linki dilediğiniz ortamdan paylaşmanız üzerine kurulu bir yapıya sahipmiş.

O dönemde şirketin yakaladığı rakamlara bakacak olursak işlerin hiç de kötü gitmediğini söyleyebiliriz. Geriye dönecek olursak Minus, (o dönemki adıyla Min.us) 500 bin aylık aktif kullanıcı ile ayda 50 milyon dosya indirilme rakamlarına ulaşmış.

Minus, kendi blog'unda da detaylıca anlattığı gibi kısa bir zaman önce pivot ederek, yani iş modelinde değişikliğe giderek, lokasyon bazlı fotoğraf paylaşım ve mesajlaşma uygulaması halini aldı. Minus'ın şu an hem Android hem de iPhone versiyonu bulunuyor. Yaşanan bu değişiklik aynı zamanda şirketin, web to mobile tercihini de ifade ediyor.

Günlük 500 bin mesaj gönderiliyor

Minus'ı farklı kılan en önemli özelliklerden birisi lokasyon bazlı olarak fotoğraf görüntüleyebilmenize olanak sağlaması. Türkiye için içeride çok fazla kullanıcı olmadığından dolayı belki güzel bir deneyim ortaya çıkmıyor olabilir, ama Minus'ı lokasyon bazlı fotoğraf galerisi olarak da kullanabilirsiniz. Minus bu özellik haricinde etrafınızda bulunan insanlarla iletişim kurmanıza ve mesajlaşmanıza olanak sağlıyor. Uygulama üzerinde herhangi bir dosya paylaşım limiti ise bulunmuyor.

Minus hakkında güncel rakamlara bakacak olursak, kullanıcılar sisteme toplamda 10 milyonun üzerinde fotoğraf yüklemiş. Mesajlaşma tarafında ise mobilde kısa bir geçmişe sahip olan uygulama, şimdiden günlük 500 bin mesajı geçmiş durumda.

Şirketin kurucu ortaklarından John Xie ile konuştuğumuzda Minus'ın henüz bir gelir modeli olmadığını, hala aldıkları yatırım ile ilerlediklerini öğrendik. Minus'ın gelecek planları arasında ise öncelikli olarak mobil uygulamalar ile oldukça çok sayıda insana ulaşmak ve mesajlaşma konusunda akıllara gelen ilk uygulamalardan biri olmak varmış.

John'dan aldığımız bir diğer bilgi de Minus kullanıcılarının ağırlıklı olarak ABD ve Kanada'da bulunduğu, ama kısa vadede lokalizasyon çalışmaları ile bu ağırlığı kırmak istedikleriydi.

Son olarak New York City merkezli bir internet girişimi olan Minus'ın kurucu ortaklarından John'a bir internet girişimi için New York'ta bulunmanın avantaj ve dezavantajlarını da sorduk. John, ABD'nin doğu tarafının da bu konuda hızla geliştiğini, NYC'de bulundukların dolayı oldukça mutlu olduğunu belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.