Akamai, İnternet Durum raporunu yayınladı

Akamai, İnternet Durum raporunu yayınladı

Amerika merkezli Akamai, her çeyrek yayınladığı State of the Internet raporunun 2012 dördüncü çeyrek  rakamlarını açıkladı.

Tüm dünyadaki internet hızları ve internet güvenliği ile ilgili bilgileri yansıtan raporda, dünya ortalaması ve dünyanın en hızlı internetini kullanan ülkeler de açıklanıyor.

Rakamlara göre, dünyanın en hızlı internetini Güney Kore kullanıyor. 2012 son çeyrekte 14 Mbps internet hız ortalamasına sahip Güney Kore'yi, Japonya ve Hong Kong takip ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin internet hızı geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 28 oranında artarken, 7.4 Mbps'e ulaşmış. ABD'de gittikçe yaygınlaşmaya başlayan fiber internet bağlantıları bu noktada büyük oranda etki göstermiş olabileceği düşüncesindeyim.

ilk10internet

Hemen yukarıda görebileceğiniz listede, dünyanın en hızlı internetini kullanan ilk 10 ülkeyi görebilmeniz mümkün. Avrupa'nın en hızlı interneti kullanan ülkenin Letonya olduğunu görebiliyoruz. Türkiye'nin 2012 yılı dördüncü çeyrekte ortalama internet hızı ise 2.754  Mbps.

Akamai yayınladığı raporda güvenlik konusuna da değindi. Gözlenen internet saldılarının trafiğinin yüzde 18'i Kuzey ve Güney Amerika'dan gelirken, yüzde 25'i Avrupa'da, yüzde 56'sı ise Asya Pasifik/Okyanusa bölgelerinden geliyor. Afrika kıtasında ise dünyadaki internet saldılarının sadece yüzde 1'i gerçekleştiriliyor. Maalesef iyi bir ün elde edebileceğimiz alan değil ancak tehdit trafiğinde Çin ve ABD'nin ardından üçüncü sırada, hackerlarıyla ün yapmış Rusya'nın hemen önündeyiz.

internetsecurity

Raporun tamanını buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.