Futbol uygulaması The Football App'e Earlybird'den 10 milyon euro yatırım

Futbol uygulaması The Football App'e Earlybird'den 10 milyon euro yatırım

the footbal app early birdBerlin merkezli Earlybird yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Dünyanın en büyük mobil futbol topluluğu olarak gösterilen The Football App'un 10 milyon euroluk A serisi yatırımına öncülük etti.

The Football App, şu anda 5 platformda* uygulaması bulunan ve aylık 3.5 milyon, günlük 1.5 milyon civarında kullanıcıya içerik sunuyor. Uygulamaları 155 pazarda kullanılan The Footbal App'ın kullanıcıları aylık 1 milyar sayfa görüntülemesi yapmak gibi ciddi bir trafiği mobilde yöneten sayılı uygulamalardan. Futbola dair yazılı ve görsel içeriklerin yanında canlı skor yayını ve biletleme hizmeti de sunuyor.

Earlybird'ün ve uygulamanın kurucularından Lucas von Cranach'ın yaptığı açıklamaya göre bu yatırım uygulamanın küresel büyümesi için kullanılacak. Hedef 2014 itibariyle 300 milyon kullanıcıya ulaşmak ve 2013 sonunda 40 dilde 400 futbol ligine dair içerikleri kullanıcılara ulaştırmak.

the football app

Hedef 2014 Dünya Kupası'nda tüm dünyanın kullandığı bir uygulama olmak

Güncel kurla 23,5 milyon TL (13.7 milyon $) değerinde bir yatırım alan uygulama, Avrupa'daki baskın gücünü 2014'te Brezilya'da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası'nda da göstermek istiyor.

Tamamen ücretsiz sunulan The Football App de Earlybird gibi Berlin merkezli. 2008'de yayına giren uygulama, şimdiye kadar 6.5 milyon kez indirilmiş. Kullanıcıyı elde tutma oranı (retention rate) yüzde 50 ve şu anda 6 dilde 100 lige dair içeriklere ulaşılabiliyor.

Basit bir uygulama olsa da mobilde dinamik içeriklerin pekala yatırım çekebileceğinin bir kanıtı olan The Football App, Earlybird için isabetli bir yatırım diyebilirim. Bildiğimiz girişimlerden 6Wunderkinder, Carpooling, Madvertise, Peak Games, Socialbakers gibi şirketlere yatırım yapan Earlybird hatırlayacağınız üzere Türkiye'yi de gözlem altında tutuyor.

*iTunes, Google Play, App World, Windows Store, Samsung SmartTV uygulamalarını thefootballapp.com'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.