SorulariAlayim.com: Soru-Cevap sitelerine yeni bir oyuncu daha katıldı

SorulariAlayim.com: Soru-Cevap sitelerine yeni bir oyuncu daha katıldı

sorularialayim.com soru cevap sitesiSoru cevap sitelerine yeni bir yerli oyuncu daha eklendi. 2012 yılı sonunda açılan Sorularialayim.com gelişen yapısıyla doğrulanmış konu başlıkları almaya başladı.

Kullanıcıların uzmanlık alanlarına göre veya merak ettikleri bir konuda sorular sorduğu Soruları Alayım, diğer üyelerin cevapları ve puanlamalarıyla hareketlenen dinamik bir içeriğe sahip. Bu dinamizm aktif kullanıcıların değeri yükselten "karma" adlı puanlama sistemiyle daha da güçlü hale geliyor.

sorulari alayim

Doğrulanmış konular

An itibariyle 2052 aktif yazarın toplam 2898 konuda 61 binden fazla soru sorup yorum yaptığı sitenin son yeniliği "doğrulanmış konu" özelliği oldu.

Doğrulanmış konu özelliği tanınan isimlerin profillerinin doğrulanmasıyla ortaya çıkıyor ki dün ilk kez Ufuk Uras kendini tanıtarak "Soruları Alayım" demiş ve bir kaç kullanıcının sorusunu cevaplamış. Bundan sonra ne kadar doğrulanmış konu açılacağını tahmin etmek de zor.

İçerik kontrolünün dayanılmazlığı

Bu tür soru cevap sitelerinde içerik kontrolünün gerekli olduğunu düşünüyorum ama çok popüler örneklerin bu konuda pek tutucu olmadığını ve bu sayede milyonlara hitap edebildiğini de söyleyebiliriz. Özellikle içerik denetimi yapılmadığında paylaşımların popüleritesine göre değerlendirilmesi gerekiyor ki Soruları Alayım da bunu yapıyor.

Diğer yandan kullanıcıların profillerinde kendilerini tanıtmak konusunda çekingen kaldıkları da göze çarpıyor.

Bir kamu görevlisinin geliştirdiği Soruları Alayım'da kendinizi tanıtarak soruları almaya başlayabilir, aklınızdaki soruları sorabilir veya  Webrazzi için olduğu gibi cevaplamanız size yönelik sorular olup olmadığına göz atabilirsiniz.

Yorumlarınızı ise elbette aşağıya alalım. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.