Yeni medyanın genetik kodu mobilde mi saklı?

Yeni medyanın genetik kodu mobilde mi saklı?

Webrazzi Mobil'13 konferansımızın son konuşmasında, "Yeni Medyanın Genetik Kodu" adlı sunumuyla Turkcell'in Mobil Pazarlama Yöneticisi Elvin Altun sahnedeydi.

Yeni medyanın genetik kodu ile ilgili yaptığı sunumda hem kullanıcıların, hem de markaların neler istediklerini, yeni medyanın mobil alanda nasıl bir değişim yaşattığını aktardı.

Müşteri kavramının artık günümüzde müşteriden çok bir fan, takipçi anlamına geldiğini dile getiren Altun, kullanıcıların mikro segmentasyon gerektiren yeni nesil reklamcılıktan, entegre pazarlama ve mobilin entegre pazarlama için en önemli medya aracı olduğundan bahsetti.

Data harcamaları, SMS' harcamalarının önüne geçmiş durumda

Yaptığı sunumda Türkiye'deki data kullanımından bahseden Altun, tüm Türkiye'de 2012 yılı üçüncü çeyreğinde 19.66 TB veri kullanıldığını, artık data harcamalarının SMS harcamalarının önüne geçmiş durumda olduğunu aktardı.

2012'de Türkiye mobil abonelerin yüzde 60'ı 3G abonesi olduğu bilgisini paylaşan Altun, 2011'de yüzde 44 civarında olan bu oranın, içinde bulunduğumuz 2013 yılında da giderek artması bekleniyor.

Entegre pazarlama ile ilgili olarak Türkiye ve dünyadan bazı örnekleri videolar aracılığıyla aktaran Elvin Altun, bu tarz pazarlama kampanyaları için mobilin ne kadar önemli ve uygun bir mecra olduğunu aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.