Mobil bankacılık artık tamamlayıcı değil, ana bir kanal

Webrazzi Mobil'13 etkinliği devam ederken, gerçekleştirilen sunumlardan birisi de mobil bankacılık ilgiliydi. TEB'in Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Deniz Devrim Cengiz, mobil bankacılığını ve mobil bankacılığın nereye gittiğini anlattı.

Müşterilerin giderek daha çok mobil bankacılığa adapte olduklarının altını çizerek sözlerine başlayan Deniz Cengiz, Aralık 2011 ile Aralık 2012 rakamlarına bakıldığında bile, artan kullanıcıların yanı sıra, yapılan işlemlerin de gittikçe arttığına dikkat çekti.

Sunumunda 2009 yılında EFMA tarafından yapılan araştırmayı paylaşan Cengiz, 2004 yılında müşterilerin yüzde 24'ünün iyi bir mobil bankacılık deneyimi işin başka bir bankaya gidebilecekleri sonucunun çıktığını, bankacıların ise müşteriyle hemfikir olan sadece yüzde 4'lük kısmı olduklarını anlattı. Bu farkın günümüzde kapandığını, artık bankaların da kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmaya çalıştıklarını anlattı.

Her 4 TEB müşterisinden 1'i internet bankacılığı kullanıyor

Türk Ekonomi Bankası'nın kendi müşterileri ile ilgili verilerini de paylaşan Cengiz, TEB müşterilerinin yüzde 25'inin internet bankacılığı kullanıyor. TEB müşterilerinin yüzde 5'i ise CEPTETEB'i kullanıyor. Bu noktada mobil bankacılık kullanıcılarının yüzde 20'sinin internet şubesini kullanmadıklarını aktaran Deniz Cengiz, mobil bankacılık kullanıcılarının mobil uygulamayı kullandıklarında internet şubesine ihtiyaç duymadıklarını, bunun da mobilin hem bankacılık açısından hem de müşteriler açısından önemi aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.