SponsorPay Türkiye'deki mobil büyümeden memnun

SponsorPay Türkiye'deki mobil büyümeden memnun

Sosyal oyunlarda alternatif reklam platformu SponsorPay 2013'ün ilk çeyreğine dair mobil kullanıcı edinme gelirlerini paylaştı. Geçen yıla kıyasla bakıldığında mobil tarafta dikkat çekici bir büyüme göze çarpıyor.

Performans tabanlı reklamlarla sosyal oyunlarda kullanıcılara kredi kazandıran SponsorPay, bundan tam 1 yıl önce kendi ağında aylık 1 milyon tıklama gerçekleştiğini ve kullanıcılara aylık ortalama 100 bin kez oyun kredisi sağlandığını paylaşmıştı. Tüm alanlarda olduğu gibi bu alanda da kullanıcılar mobile göçmeye başlıyor.

Yıllık büyüme yüzde 433

Söz konusu büyüme rakamlarına göre Sponsorpay, 2012'nin ilk 3 aylık sonuçlara göre yüzde 433 oranında bir yıllık büyüme sağlamış. SponsorPay'in gelirlerinin yarısı da Mobilike ve Mynet'ten gelmiş. Aldığımız bilgiye göre Mobilike ve Mynet bu işbirliğinden memnun ve önümüzdeki dönemde mobil tarafta daha ağırlıklı çalışmalar yürütülecek.

Mobil taraftaki büyümenin sosyal oyunlara yansıdığına dair bir kanıt dahagörmüş oluyoruz ki SponsorPay Türkiye Ülke Yöneticisi Afşın Avcı, internet kullanıcılarının mobil cihazlarıyla günde 117 dakika, televizyon başında ise günde 98 dakika geçirdiğini (InMobile araştırması) söylüyor. Dolayısıyla mobil taraftaki ürünleri de daha ileriye taşıyacaklarını paylaşıyor.

SponsorPay geçen ay tanıttığı Mediation platformu ile mobile dönük kazanımları artırmak istediğini göstermişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.