Sosyal hotel rezervasyon girişimi Placegator açıldı

Sosyal hotel rezervasyon girişimi Placegator açıldı

Tatil kararı verirken kullandığımız en büyük kaynaklardan birisi arkadaş ya da tanıdıklarımızın tavsiyeleri, diğeri de kesinlikle internet. Şimdi sizlere bahsedeceğimiz Placegator, tam da bu özellikleri bir araya getiren ve harmanlayan bir girişim.

Placegator'ın en büyük özelliği sosyal medyanın nimetlerinden yararlanarak, tamamen sosyal bir deneyim sunuyor olması. Placegator'a sosyal ağ hesaplarınızla üye olarak, arkadaşlarınızın da otel seçimlerini görebiliyor ve çevrenizin bu tarz deneyimlerinden yararlanabiliyor, aynı şekilde çevrenizin de sizin deneyimlerinizden yararlanmasını sağlayabiliyorsunuz.

Placegator, kullanıcı dostu bir yapıda tasarlanmış. Tasarımı oldukça şık olan girişimde amaç kullanıcıları boğmadan kolayca otel rezervasyonları yaptırmasını sağlamak. Bu aşamada otellerle ilgili oluşturulan sayfada otelden detaylı bilgiler ve fotoğrafların yanı sıra, otellerin Tripadvisor puanlarını, konukların çektiği Instagram fotoğraflarını, konukların yaptığı foursquare check-in'lerini ve sosyal puanlamalarını da görebiliyorsunuz.

Placegator
Placegator.com

Bünyesinde tüm dünyadan 120 binden fazla oteli barındıran Placegator, 'sosyal rezervasyon' hizmetini ise ücretsiz veriyor. Londra merkezli Placegator Ltd.'nin kurucusu da bir Türk; Ömer Şimşek. Turizm sektöründen tecrübesi olan Şimşek ile görüşerek, Placegator ile ilgili detaylı bilgiler de aldık.

Placegator'ı öncesinde global bir otel rezervasyon sitesi olarak kurguladıklarını, ancak sosyal medya API'ları ile işi daha keyifli ve daha profesyonel bir hale getireceklerini anladıklarında Placgator'ı sosyal bir rezervasyon sitesine dönüştürdüklerini anlatan Şimşek, çok inandığı projesi için çalışmaya başlamış; hem turizm sektöründe tecrübesi, hem de PHP Developer olması ile sebebiyle  ilk etapta kendisi proje ile ilgilenirken, API entegrasyonlarının çok zaman alması gibi sebeplerden dolayı, İstanbul'dan tanıdığı ekibe kodlamayı emanet ederek, Placegator'ı şu anki haline getirmek için sil baştan çalışmışlar.

Placegator'ın aralarında Tripadvisor, EAN, ARN, Facebook, Twitter, foursquare, Instagram ve Google gibi sitelerin yer aldığı 10'dan fazla platformla API entegrasyonu tamamlanmış durumda. Çok ciddi süreçler getirdiğini tahmin etmenin zor olmadığı bu süreçlerle birlikte Placegator kullanıcılarına çok daha fazla özellik sunabiliyor.

Placegator'ın kurucusu Ömer Şimşek'e yatırım konusunda da sorularımızı yönelttik. Aldığımız bilgilere göre Şimşek, projeyi daha ileriye götüreceğini düşündüğü yatırım tekliflerine açık. Hali hazırda birkaç ilk görüşme yaptığını anlatan Şimşek, ilk etapta siteyi kullanıma sunmadan ve hızlı hareket edemeyeceği gerekçesi ile yatırım almak istemiyor. Fakat bir marka oluşturma yolunda yakın çevrelerinden çok güzel tepkiler aldıklarını, arz talep dengesi ile ileride ölçeklenebilir biçimde büyümeyi planladıklarını belirtti.

Tüm dünyada ilk kez bizim duyurduğumuz Türk girişimcinin Londra merkezli uluslararası projesi Placegator, kullanıcılara sunduğu sosyal yönle birlikte adından yakın gelecekte çokça söz ettirebilir. Placegator ile yenilikleri ve gelecekteki olası yatırım haberlerini de size aktarıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.