Dropbox tarafından satın alınan Mailbox 1 milyon ön kayıta ulaştı

Dropbox tarafından satın alınan Mailbox 1 milyon ön kayıta ulaştı

Geçen haftanın en önemli gelişmelerinden birine imza atan Dropbox, son zamanlarda oldukça popüler bir mobil uygulama olan Mailbox'ı satın aldığını duyurmuştu. Bu süreçten sonra Mailbox popülerliğini hızla arttırarak önemli gelişmeler kaydetmeye devam ediyor.

Rezervasyon ile kayıt olunabilinen e-posta istemcisi Mailbox'tan yapılan açıklamaya göre mobil uygulamaya dün itibariyle 1 milyonuncu rezervasyon talebi geldi. Mailbox'ın yaklaşık altı hafta önce hayata geçen bir proje olduğunu düşünecek olursak bu rakamın başarılı olduğunu söyleyebiliriz.

Mailbox'ı bilmeyenler için kısaca anlatalım. Bir mobil e-posta istemcisi olan Mailbox, rezervasyon modeliyle çalışıyor. Kullanıcılar Mailbox uygulamasını indirerek kullanım talebinde bulunuyor. Uygulamadaki gösterge ise rezervasyon talebi gönderen kullanıcılara sıra gelip gelmediğini gösteriyor.

100 milyon dolara satıldı

Dropbox'ın Mailbox'ı satın alması haberi ilk duyurulduğunda herhangi bir rakam paylaşılmamıştı. Ancak daha sonra yurt dışındaki bloglar satın alma anlaşması hakkında rakamlar paylaşmaya başlamıştı. Techcrunch'ın haberine göre bu rakam 100 milyon dolar civarında olduğu öne sürülüyor.

MailBox şu anda sadece iPhone ve Gmail kullanıcıları için kullanılabilir durumda. Şirketten yapılan açıklamalara göre çok yakında farklı işletim sistemi ve e-posta servisi Mailbox'a dahil olacak.

Bir işletim sistemi ve bir e-posta servisiyle kullanılabilen bir uygulamanın kısa bir süre içinde 1 milyon rezervasyon talebi toplaması büyük bir başarı. Şirketin, Dropbox ile güçlerini birleştirmesi ve farklı e-posta servislerine dahil etmesiyle bu rakamın hızla katlanacağını düşünüyoruz.

Şu anda iPhone ve Gmail kullanıcıları için yayında olan Mailbox uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.