Yayıncıları mobile taşımayı hedefleyen Pressly bir buçuk milyon dolar yatırım aldı

Yayıncıları mobile taşımayı hedefleyen Pressly bir buçuk milyon dolar yatırım aldı

Dünya üzerinde mobil cihazların kullanımı arttıkça mobil odaklı işler yapan şirketlerden de her geçen gün yatırım, satın alma ve önemli başarı hikayeleri geliyor. Konunun son örneklerinden biri de özellikle içerik alanında hizmet veren sitelerin kolayca mobil platformlarda yer almasını sağlayan Pressly.

Pressly adından da anlayabileceğiniz üzere medya şirketlerine odaklanmış bir yapıya sahip. İçerisinde hazır temalar bulunduran Pressly'yi sisteme üye olup sizin için verilen panel vasıtasıyla kullanabiliyorsunuz. Panel içinde tema ve çeşitli tasarım detaylarını belirlemek, reklamları yönetmek, Google Analytics entegrasyonu yapmak ve mobil sitenizi dilediğiniz bir adrese yönlendirmek mümkün.

Dün gelen habere göre ise Kanada merkezli Pressly, iNovia Capital and OMERS Ventures imzalarını taşıyan ve 1 buçuk milyon dolar değerinde bir yatırım aldı. Bugüne kadar tanıtım faaliyetlerini çok sınırlı tutan şirket; IBM, Toyota, The Economist ve Toronto Star gibi isimleri kendisiyle çalışmaya ikna etmiş.

pressly-webrazzi
Webrazzi'nin 1 dakikadan daha kısa sürede hazırlanan mobil versiyonu

Bu yatırımın ardından Pressly'nin hem pazarlama faaliyetlerine hız vermesi hem de bünyesinde bulunan tema sayısı ile yayıncılara sunduğu diğer ek araçları arttırmasını bekleyebiliriz. Yayıncılar açısından bakacak olursak responsive yani duyarlı tasarım aslında beraberinde çok sayıda avantaj getiriyor. Pressly'nin yukarıda da belirttiğimiz gibi son kullanıcılar için daha da kullanılabilir ve yayıncılar için de daha "dolu" bir hale gelmesiyle beraber pazardan önemli paylar alması mümkün olabilir. Bu arada Pressly'nin dileyen müşterileri için uygulama marketlerinden indirilebilir şekilde mobil uygulama üretebildiğini de eklemekte fayda var.

Pressly'de şu an için 3 çeşit üyelik bulunuyor: Standart, Pro ve Enterprise. Standart üyelik aylık 199 dolar ve 5 milyon sayfa gösterimine kadar destek veriyor, Pro üyelik ise 499 dolar ve sayfa gösterim adedi 10 milyon. Enterprise tipindeki üyelik için özel olarak iletişim kurmanız bekleniyor. Pressly'yi kullanmanız için ödemeniz gereken bedeller ilk bakışta göze fazla gelebilir. Ama platformun hedefinde hali hazırda içerik yayını yapan medya şirketlerinin olduğunu unutmamak lazım. Ayrıca 30 günlük ücretsiz deneme hesabına sahip olabilmeniz de mümkün.

Aldığı bu yatırımla birlikte Pressly uzun vadede Flipboard, Zite ve benzer uygulamalara bir nevi alternatif haline gelebilir. Ayrıca Pressly hem üyelik bedeli hem de mobil sitelerin reklam ağı sayesinde ciddi paralar kazanan bir şirkete dönüşebilecek potansiyeli de bünyesinde barındırıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.