Seedcamp Nisan’da İstanbul’da olacak

Avrupa’nın önemli girişim geliştirme ve kuluçka merkezlerinden biri. Daha önce Webrazzi Summit’te de yer alan Seedcamp erken dönem girişimlere yatırım ve akıl hocalığı konusunda yardımcı oluyor. Her yıl 2000’in üzerinde başvuru kabul eden, bunlardan yaklaşık 200 tanesine akıl hocalığı, 20 tanesine ise yatırım yapan Seedcamp, her yıl düzenlediği etkinlikler sayesinde girişimcilere kendilerini anlatma imkanı da sağlıyor.

2012 yılından beri Türkiye ile de yakından ilgilenmeye başlayan fakat bir etkinlik düzenlemeyen Seedcamp’in takviminde bu yıl İstanbul da yer alıyor. 5 Nisan’da Belgrad, 23 Nisan’da Kiev’den sonra 30 Nisan’da İstanbul’da düzenlenecek Mini Seedcamp çerçevesinde girişimler sunum yapma imkanı bulacaklar ve aynı gün içerisinde kazananlar açıklanacak.

İşte Seedcamp İstanbul ile ilgili diğer detaylar…

Seedcamp’in takvimine İstanbul’u alması etkinliği 2011’den beri yakından takip eden ve oradaki girişimlere akıl hocalığı yapan Yalım K. Gerger’in çabaları sayesinde gerçekleşmiş. Bu yıl programa dahil edilen İstanbul’daki etkinlik İTÜ Maslak Kampüsü’nde gerçekleşecek. İTÜ IEEE Öğrenci Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte ilgili Seedcamp’in resmi duyurusunu da şu adresten inceleyebilirsiniz.

Bu etkinlik her ne kadar adı “Mini” Seedcamp olsa da oldukça önemli. Her şeyden önce Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin hızlı büyüyor olması bu ilk adımdan sonra Seedcamp’in yolunun yeniden Türkiye’ye düşmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca Yalım K. Gerger’in ifadesiyle: “Seedcamp gibi Avrupa'nın en önemli melek yatırımcı ağının, İTÜ'ye gelmesinin, yerel girişimler ile Avrupa'daki yatırımcılar arasında önemli bir köprü oluşturmuş olacak”. Yani girişimciler için sadece yatırım ihtimalleri değil, yurtdışı ile daha yakın ilişkiler kurabilmek açısından da önemli.

İTÜ Maslak Kampüsü KSB Oditoryumunda gerçekleşecek olan etkinliğe katılımın ücretsiz olduğunu da hatırlatalım. Şu adresten kaydınızı gerçekleştirebileceğiniz etkinliğin programını da aşağıda bulabilirsiniz. Henüz vakit erken olduğu için bu programda ufak değişiklikler olabileceğini hesaba katmakta ve gelişmeler için Seedcamp İstanbul’un Twitter hesabını takip etmekte fayda var.

Seedcamp

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.