Facebook uygulamaları üzerinden günde 1 milyar aksiyon gerçekleştiriliyor

Facebook uygulamaları üzerinden günde 1 milyar aksiyon gerçekleştiriliyor

Facebook’un çok kısa bir süre önce haber akışında radikal değişiklikler yaptı. Olumlu ve olumsuz pek çok farklı tepkiler alan yeni haber akışının sizin için ne anlama gelebileceğini de diğer bir yazıda paylaşmıştık. Bu çerçeveden bakıldığında özellikle pazarlama için önemli bir kanal haline gelmiş olan Facebook’un, gelir üretmeyi hedefleyen girişimci ve geliştiriciler için de önemli fırsatlar sunduğu ortada.

Facebook son yayınladığı rakamlarla sosyal ağ üzerindeki uygulamaların nasıl bir çapa ulaştığını göstererek bir anlamda gövde gösterisi yaptı. Facebook platformunda gerçekleşen eylemlere dair bu sayılar arasında muhtemelen en dikkat çekici olanlarından biri, uygulamalar üzerinden her gün 1 milyarın üzerinde paylaşım gerçekleşiyor olması…

Bizzat Facebook tarafından SXSW etkinliğinde paylaşılan rakamların oldukça etkileyici olduğunu itiraf etmek gerekiyor. Facebook bağlantılı uygulamaların Open Graph eylemlerinin 400 milyara ulaşmış olması buna bir örnek. Facebook söz konusu eylemler içerisinde örneğin beğenmeler, izlenen videolar ya da okunan makaleler gibi aksiyonları dahil ediyor.

Bu 400 milyar eylemin içerisinde müziğin özel bir yeri var. Facebook, sosyal ağ üzerinde 110 milyon şarkı, albüm veya radyo istasyonu yer aldığını ve Mart 2013 itibariyle bunlar sayesinde 40 milyar kez şarkı dinlendiğini belirtiyor. Facebook’un 1 milyar kullanıcısı olduğu düşünülürse bu rakam, kullanıcı başına Facebook üzerinde ortalama 4 şarkı dinlendiğini gösteriyor.

Facebook entegrasyonuna sahip uygulamalar üzerinden bugüne kadar 1,47 milyon kitap paylaşıldığını da açıklanan bilgiler arasında yer alıyor. Bu kitapların toplamda sağladığı aksiyon sayısı ise 40 milyon.

Facebook’un çok merak edilmesine rağmen bu sunumda rakamlarını paylaşmadığı uygulama türü ise tahmin edebileceğiniz gibi oyunlar. Ama zaten Facebook’un bu rakamları açıklamasındaki neden sosyal ağ üzerinde oyun dışında da önemli fırsatlar olduğunu göstermek ve geliştiricileri diğer kategorilerde de uygulama geliştirmenin cazip olduğuna ikna edebilmek.

Bu açıdan bakıldığında rakamlar önemli ve etkileyici, fakat Facebook’un bu konuda daha ikna edici olabilmesi için oyun dışındaki uygulamaların ürettikleri gelirlerden bahsetmesi gerekebilir…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.