Facebook, Storylane’i satın aldı

Facebook’tan öğrendiğimiz bir tek şey varsa o da insanların paylaşmayı çok sevdikleriydi. Son yıllarda sosyal ağların bu kadar çeşitlenerek, sayılarının hızla artması da bunun en önemli ispatı. Her sosyal ağ, kullanıcılara kendilerini ifade edebilmeleri için farklı yöntemler sunuyor. Facebook gibi çok büyük olanlar ise kullanıcılarına farklı paylaşım seçenekleri sunmaya çalışıyorlar.

Facebook’un Instagram satın almasının başlıca nedenlerinden biri kullanıcılarına daha güzel bir fotoğraf odaklı paylaşım imkanı vermekti. Facebook şimdi de Storylane’i satın aldı ve bu kez amacı kullanıcılarına kendi hikayelerini anlatabilecekleri bir seçenek sunabilmek…

2011’de ortaya çıktıktan sonra resmi olarak Ekim 2012’de açılan Storylane, kullanıcıların paylaşmlarını birer hikaye gibi aktarmasını sağlayan oldukça yeni sayılabilecek bir girişim. Kimin kiminle ne şekilde bağlantılı olduğu yerine, kimin anlatacak ne gibi hikayeleri olduğuna odaklanmış olan Storylane’de farklı başlıklarda “hikaye yolları” başlatabiliyor veya var olan yollardan birine

Ne yazık ki Facebook satın aması ile birlikte Storylane bir süre için yeni üye kaydını durdurmuş durumda. Fakat neye benzediğini daha önce görme şansınız olmadıysa, kurucusu Jonathan Gheller’ın profil sayfasını inceleyerek Storylane’in nasıl çalıştığına göz atabilirsiniz.

Storylane

Daha önce Facebook’un genç kullanıcılarla ilgili sorunlarından bahsederken, sitenin farklı kullanıcı beklentilerini karşılayabilecek özel yaklaşımlara ihtiyacı olduğuna değinmiştik. Storylane bu açıdan Facebook için önemli bir rol oynamaya aday. Storylane’in oldukça ilginç ve esnek yapısı Facebook için de pek çok değişik açılım sunabilecek gibi görünüyor.

Tabi ki bu konuda daha sağlıklı bir yorum yapabilmek için henüz ne kadarlık bir anlaşma ile satın alındığı açıklanmamış olan Storylane’i Facebook’un var olan stratejisi içerisine nasıl entegre edileceğini beklemekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.