Paylaşımlı araç servisi Mobicar, toplu ulaşımın bir parçası olmayı hedefliyor

Paylaşımlı araç servisi Mobicar, toplu ulaşımın bir parçası olmayı hedefliyor

Paylaşımlı araç konsepti tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'deki hem kullanıcıların hem de girişimcilerin son zamanlarda oldukça ilgisini çekmeye başladı. Geçen hafta kullanıma açılan mobicar, Türkiye'deki paylaşımlı araç konseptine olan ilginin en taze kanıtları arasındaki yerini aldı.

Mobicar, 800 bin TL sermaye ile Emir Dino Günel ve Erben Öztürk tarafından kurulan bir girişim. Kurucular, mobicar'ı kullanıcılara açmadan önce Arkan&Ergin ve Dave Brook'tan destek alarak yola çıkmış durumda. Dave Brook'un, Flexcar adında bir paylaşımlı araç şirketini kurduğunu ve daha sonra Zipcar'a sattığını belirtelim.

Toplamda 12 araç ve 5 lokasyona ulaşan Mobicar, kullanıcılara saatlik veya günlük araç kiralama olanaklarını sunuyor. 'Pratik', 'Faydalı' ve 'Fiyakalı' olmak üzere üç farklı otomobil modeli bulunan mobicar'da, fiyatlar saatlik olarak gündüz 9 TL'den gece ise 3 TL'den başlıyor. Günlük fiyatlar ise 105 TL'den başlıyor.

Üye olanlara mobicar kartı gönderiliyor

Bilinen paylaşımlı araç modellerinde olduğu gibi Mobicar'da da üyelik işlemlerinin ilk adımı web sitesiyle başlıyor. Mobicar kullanmak isteyenler web sitesine girerek üyelik başvurusunu gerçekleştiriyor. Şu anda 30 TL olan yıllık abonelik ücreti ödendikten sonra kullanıcıların adresine mobicar araçlarının kullanılabilmesi için gerekli olan kart yollanıyor.

Mobicar kartı eline geçen kullanıcılar, web sitesine girerek istedikleri zaman diliminde ve noktada araç rezervasyonlarını gerçekleştiriyor. Bu işlem tamamlandıktan sonra otomobiller, mobicar'ın kartıyla beraber kullanıma hazır oluyor. Otomobil kullanımı tamamlandıktan sonra ise kullanım ücreti kullanıcıların kredi kartlarından otomatik olarak tahsil ediliyor. Kullanım tutarının yaklaşık ücretinin rezarvasyondan önce kullanıcılara bildirildiğini belirtelim.

mobicar-metrocity

Toplu ulaşımın bir parçası olacak

Mobicar otomobilleri, şu anda İstanbul'daki beş farklı noktadan kullanılabiliyor. Bu noktalar, Beyoğlu Galatasaray Otoparkı, Bahçeşehir Üniversitesi Otoparkı, Nişantaşı Valikonağı Caddesi, Cevahir AVM Otoparkı ve Metrocity AVM Otoparkı olarak belirlenmiş durumda.

Mobicar Yöentici Ortağı Emir Dino Günel, gelecekte mobicar'ın toplu ulaşımın bir parçası olacağını ifade ediyor. Emir Dino Günel, "Toplu ulaşım araç duraklarının bulunduğu noktalara ağırlık vermek istiyoruz. Örneğin, deniz otobüsüyle Bostancı'ya gelen bir kullanıcı, mobicar aracıyla işini hallederek deniz otobüsü yakınındaki otoparka aracını geri bırakabilecek. Bu yüzden transit noktalara daha fazla ağırlık vereceğiz" diye konuştu. Öte yandan Emir Dino Günel, Mobicar'ın 2013 yılı sonuna kadar 50 araca ve 2 bin kullanıcıya ulaşmayı hedeflediğini ifade ediyor.

"İkinci tur yatırım arayışına başladık"

Mobicar araçlarını kullanabilmek için mobicar kart kullanılıyor.
Mobicar araçlarını açabilmek için mobicar kartları kullanılıyor.

Mobicar'ın, yatırım konusunda yakın dönemde bir hamle yapacağını paylaşalım. Emir Dino Günel, ikinci tur yatırımları için arayışlara başladıklarını belirterek, paylaşımlı araç modelinde sermaye konusunun öne çıktığını söylüyor.

Mobicar'ın diğer paylaşımlı araç servislerinden en büyük farkının toplu ulaşım araçlarına odaklanarak durak noktalarında konumlanacak olması. Girişimin transit noktalarda yerini alması durumunda kullanıcılara farklı seçenek sunmuş olacak. Bu yüzden mobicar, pazardaki rakiplerinden bir adım daha öne çıkabilir.

Mobicar'ın yukarıda da belirttiğimiz gibi 30 TL'lik bir yıllık üyelik ücreti bulunuyor. Ancak mobicar, Webrazzi okuyucuları için bir indirim kuponu hazırladı. Üyelik işlemi sırasında 'webrazzi' kodunu yazan kullanıcılar, Mayıs ayına kadar 1 TL karşılığında mobicar'a üye olarak mobicar kartına sahip olabilecek. :)

Mobicar'ı yakından tanımak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.