E-Ticaret sektörü verilerine derin bakış

E-Ticaret sektörü verilerine derin bakış

Yılın ilk Webrazzi konferansı E-Ticaret'13, Webrazzi kurucu ve CEO'su Arda Kutsal'ın açılış konuşması ile başladı.

Gün boyunca söyleşiler halinde gerçekleşecek E-Ticaret'13 etkinliğinin ilk konuşmacısı IdeaSoft Genel Müdürü Seyhun Özkara oldu.

Seyhun Özkara, 4000'e yakın IdeaSoft e-ticaret müşterisinden bazı veriler paylaştı. 2012'de sektörel dağımda yüzde 56'lık bir dilimi diğer sektörler oluşturuyor. Yani buna göre dikey pazarlarda e-ticaret siteleri daha aktif şekilde yer alıyor. Yüzde 6 bebek ve çocuk, yüzde 6 tekstil, yüzde 6 elektronik, yüzde 5 hırdavat ise dikkat çeken diğer sektörler.

Özkara, 2012 yılının son 6 ayında en hızlı gelişen e-ticaret alanlarını da paylaştı. Organik ve doğal ürünler, beyaz eşya, takı ve mücevherat, ev tekstili ve tesettür kategorisindeki ürünler paylaşılan verilere göre 2012'nin son 6 aylık diliminde yükselişe geçmiş durumda. Paylaşılan bu veri, diğer e-ticaret siteleri için de ağırlık verilemesi gereken kategorileri gösteriyor.

IdeaSoft alt yapılarını kullanan e-ticaret siteleri üzerinden 603.436 adet sipariş verilmiş. IdeaSoft müşterileri 10 milyona yakın ürünü listeliyor ve toplamda 2 milyara yakın ziyaret alıyor. IdeaSoft, bu süreçleri yönetirken ayda 640 saate yakın e-ticaret desteği vererek müşterilerine destek ve bunun yanı sıra eğitimler de veriliyor.

Seyhun Özkara, çok önemli arama trendlerini de katılımcılarla paylaştı. Buna göre ilk üçte en çok arama yapılan iki kelime iPhone, üçüncü sırada ise "mama" kelimesi yer alıyor.

Geniş Eşleme Arama Trendleri

Türkiye'nin 81 ilinde de müşterileri bulunan IdeaSoft Genel Müdürü Seyhun Özkara, global anlamda bir proje hazırlığı içinde olduklarını da Webrazzi E-Ticaret'13 konferansında açıkladı. Yeni projelerinin Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Avustralya ve İngiltere'nin önemli bir pazar olduğunu dile getiren Özkara, yeni global projelerinin bu ülkelerden birinde devreye girebileceğinin de sinyallerini vermiş oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.