Turkcell MaxiIQ 59 TL'den başlayan fiyatlarla tablet pazarındaki yerini aldı

Turkcell MaxiIQ 59 TL'den başlayan fiyatlarla tablet pazarındaki yerini aldı

Daha önce ekonomik akıllı telefonlarını Türkiye'deki kullanıcılara sunan Turkcell, tablet bilgisayar pazarındaki yerini de aldı. Turkcell MaxiIQ adındaki tablet, aylık 59 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

İlk olarak Turkcell Maxi IQ'nun donanım özelliklerini paylaşalım. Pegatron işbirliğiyle üretilen Turkcell MaxiIQ, Android 4.1.1 JellyBean işletim sistemine sahip. 10.1 inçlik Wideview IPS LCD ekrana sahip cihazın ekran çözünürlüğünün ise 1280x800 olduğunu görüyoruz.

1.2 Ghz'lik dört çekirdekli bir işlemciye sahip olan Turkcell MaxiIQ, 8 MP arka ve 2 MP ön kamera desteği, HD video ve panoramik fotoğraf gibi özellikler bulunuyor. 16 GB dahili hafızasına ek olarak MicroSD desteğiyle gelen cihazın,  hem 3G hem Wi-Fi desteği sunduğunu paylaşalım.

İçerik bakımından Turkcell'in daha önceki yayınladığı tüm servislerinin yanı sıra cihaz, özel içerikleri de bulunduruyor. Cihaza özel geliştirilen Turkcell Eğlence Paketi'nin içinde Turkcell Müzik, Turkcell TV, Turkcell Dergilik ve Turkcell Kitaplık gibi servislere tablerin ana ekranlarından ulaşmak mümkün.

Aylık 59 TL'den başlayan fiyatlarla sunulacak

Gelelim Turkcell MaxiIQ'nun fiyatlarına. Turkcell’liler Turkcell MaxiIQ'ya 24 ay taahhütlü olarak ayda 59 TL karşılığında sahip olabilecek. Bu fiyata 27 TL değerindeki 250 MB internet ve Turkcell Eğlence Paketi içeriği ve özel deri kılıf da dahil durumda. Turkcell MaxiIQ'ya indirilen şarkılar, izlenen TV kanalları ve sinema paketi filmlerin ise internet kotalarından düşmeyeceğini belirtelim.

Turkcell'in açıkladığı Türkiye tablet pazarı rakamları Turkcell'in açıkladığı Türkiye tablet pazarı rakamları

Turkcell MaxiIQ lansmanında Türkiye tablet bilgisayar pazarı hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. Geçen sene itibariyle Türkiye'de 550 bin adet tablet bilgisayar bulunduğu belirtilirken, bu rakamın 2013 yılında 900 bine ulaşacağı paylaşıldı. Bu rakamın yüzde 30'unu üst seviye tablet bilgisayarlar oluştururken geri kalanında ise giriş seviyesi modeller yer alacak.

Turkcell MaxiIQ lansmanında konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Emre Sayın, T serisiyle yaklaşık 700 bin satış rakamına ulaştıklarını açıkladı. Emre Satın, "Türkiye'deki Android işletim sistemli akıllı telefon pazarının yüzde 21’ini T serisi oluşturuyor. Turkcell Tablet ile bu başarı ve deneyimi şimdi de tablet pazarına taşımayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Turkcell MaxiIQ, 14 Şubat'ta kullanıcılarla buluşacak.

turkcell-maxi-iq-tablet

Turkcell MaxiIQ teknik özellikleri

İşletim Sistemi: Android 4.1.1 JellyBean Ekran: 10.1 inç LCD 16:10 Wide View IPS, Kapasitif, Ekran Çözünürlüğü 1280x800 İşlemci: nVidia T30SL 1.2 Ghz, QuadCore Kamera: 8 MP Arka (AutoFlash) 2 MP Ön Kamera Dahili Hafıza: 16GB Dahili Harici Hafıza: MikroSD ile 64 GB’a kadar attırılabilir Şebeke: 3G+Wi-Fi (21 Mbps, HSPA+) Boyutlar: 226x175.4 İncelik: 8.4 mm Ağırlık: 545 gram Batarya: 3150MAh (6-8 saat video oynatma)

Rakamlarla T serisi

  • Yaklaşık 700 bin T serisi akıllı telefon satıldı.
  • Türkiye Android pazarının yüzde 21'ini T serisi cihazlar.
  • Sadece 2012 yılında 400 bin adet T serisi akıllı telefon satıldı.
  • Maxi Plus 5 kullanıcı ilk 6 ayda 3.2 milyon uygulama indirdi.
  • Maxi Plus 5 kullanıcıları ortalama 16 uygulama indirdi.
  • Turkcell Müzik uygulamasıyla 4 milyon şarkı dinlendi.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.