HediyeKartlar.com farklı markaların kişiselleştirilmiş hediye kartlarını bir araya getiriyor

HediyeKartlar.com farklı markaların kişiselleştirilmiş hediye kartlarını bir araya getiriyor

Hediye kartları, özel günlerde ne hediye alacağım diye düşünenlerin yardımına koşuyor. Dijital dünyanın yeniden popüler hale getirdiği hediye kartları, son dönemlerden yerli girişimcilerin de dikkatini çekiyor. Emrah Keleş, Koray Perk ve Yasin Çelik tarafından kurulan HediyeKartlar.com bu trende ayak uyduran girişimler arasında.

HediyeKartlar.com, kullanıcılar tarafından çok iyi bilinen hediye kartı konseptini internete taşıyor. İşin içine biraz kişiselleştirme kattığını da belirtelim. Hediyeleşme trendlerini göz önünde bulunduran kurucular, hediye kartlarının kartpostal ve kutu seçenekleriyle birlikte gönderebilme seçeneğini düşünmüş.

Hediyekartlar.com'a giren kullanıcılar, sitenin sağ tarafında bulunan 'Hemen satın al' ve 'Hediyen kime' seçenekleriyle hediye kartlarını hazırlayabiliyor. Kullanıcılar marka seçtikten sonra hediye kartı miktarını belirleyip alıcıya gönderebiliyor. Bu noktada kişiselleştirebilme özelliklerinin de bulunduğunu hatırlatalım.

10 farklı marka bulunuyor

Şu anda sitede Damat Tween, Mudo, Marks & Spencer, Toyzz Shop, Setur, Teknosa, D&R, Migros, Sarar ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) olmak üzere 10 farklı marka ve kurum bulunuyor. Hediye kartlarının tutarlarının ise 25 TL ile 2 bin TL arasında değiştiğini paylaşalım.

Kuruculardan aldığımız bilgilere göreyse sitedeki markalara yakın zamanda mobilya, lüks giyim ve kozmetik gibi farklı kategorilerdeki şirketler dahil olacak. Öte yandan TEGV gibi sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan anlaşmaların devam edeceği kurucuların paylaştıkları arasında. Söz konusu sivil toplum kuruluşları olunca kurucuların, kâr elde etmeden tüm geliri ilgili kurumlara aktardığını belirtelim.

hediyekartlar-com-ana-sayfa

Gelir modeli komisyona dayanıyor

Hediyekartlar.com'un gelir modeli, satılan hediye kartlardan alınan komisyona dayanıyor. Ancak gelecekte sunulan kişiselleştirme seçeneklerini arttırılacağı ve yeni bir gelir modeli daha yaratılabileceğini söyleyelim.

Kurucuların gelecekteki planları arasında hediye kartlarını Türkiye'de daha popüler ve ulaşılabilir hale getirmek bulunuyor. Kurucular, bu amaçla hem tüketicilere ve markalara hediye kartların avantajlarını anlattıklarını hem de hediye kartlarını farklı kanallardan tüketicilere ulaştırmaya çalıştıklarını söylüyor. Öte yandan Hediyekartlar.com'un mobil uygulamasının yakın zamanda yayınlanacağını ifade edelim.

Hediye kartları, uzun yıllardan beri Türkiye'deki kullanıcıların bildiği, ancak çok da talep göstermediği bir konsept. Hediyekartlar.com, bu konsepti kişiselleştirilebilir kartlarla internete taşıyor. İşin içine kişiselleştirme ve internet girince, hediye kartlarına bakış açısının nasıl değişebileceğini şimdiden söylemek zor. Kullanıcıların, tek noktadan farklı markaların hediye kartlarına ulaşabilmesi, tüketici bakımından dikkat çekici bir özellik olabileceğini söyleyebiliriz.

HediyeKartlar.com ekibi tarafından hazırlanan videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.