Airbnb 2012 yılında müşteride 4, rezervasyonda 2 kat büyüdü

Airbnb 2012 yılında müşteride 4, rezervasyonda 2 kat büyüdü

Türkiye stratejilerini Webrazzi ofisinde anlatan kısa süreli oda kiralama hizmeti sunan Airbnb, hız kesmeden büyümeye devam ediyor.

TechCrunch'ta yer alan habere göre Airbnb, 2012 yılında hemen hemen tüm kategorilerde üç basamaklı büyümek rakam oranlarına imza atmış durumda. 2008 sene yılında kurulan şirket, geçen Ocak ayı itibariyle 4 milyon müşteriye ulaşmış durumda. Airbnb'nin sadece 2012 yılında 3 milyon müşteriyi yakaladığını belirtelim.

Şirketin, rezervasyon rakamlarına baktığımızdaysa geçen yıl iki kat büyüdüğünü görüyoruz. 2012 yılı Ocak ayında 5 milyon rezervasyon alan Airbnb bu rakamı haziran ayı itibariyle 10 milyona ulaştırdı.

Türkiye 3 binden fazla kiralık ev var

Bu büyüme rakamlarının arkasındaysa Airbnb'nin yaygınlaşmasını gösterebiliriz. 2012 yılı başında yaklaşık 100 ülkedeki kullanıcılara açık olan Airbnb, bu rakamı şu anda 192'ye çıkartmış durumda. Öte yandan dil konusuna da önem gösteren şirket, geçen sene 22 dil seçeneği sunuyordu. Airbnb'nin, şu anda ise 32 dil desteklediğini belirtelim.

Geçen Aralık ayında Airbnb EMEA İletişim Direktörü Christopher Lukezic, Webrazzi ofisini ziyaret ederek bir canlı yayın gerçekleştirmiştik. Türkiye için önemli bilgiler paylaşan Christopher Lukezic, Türkiye’den 3 bin 400 adet evin Airbnb’de kiralık durumda olduğunu paylaşmıştı.

Airbnb, iş modeli olarak girişimcileri dikkatini çeken bir proje olarak dikkat çekti ve çekmeye de devam ediyor. Hatta birçok klon projenin tüm dünyada görüldüğünü söylemek yanlış olmaz. Ancak paylaşılan rakamlara göre Airbnb, yerelleşerek aslan payını kapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.